Монтана с голяма крачка към финала за Купата след успех над Литекс

Отборът на Монтана направи голяма крачка към класирането си за финала за Купата на България, след като се наложи с 2:0 над Литекс на стадион "Огоста". Две попадения за победителите отбеляза Сергей Георгиев съответно в 22' и 70'.

През първата част гостите бяха по-добрият тим и владееха повече топката, но в крайна сметка се оказаха с гол пасив на почивката.

Първата по-опасна атака бе за ловчанлии още в началните минути, но Румен Руменов се размина с топката.

Личеше си от началото, че домакините ще разчитат повече на контраатаките, като това даде резултата в 22'. Иван Стоянов напредна добре в половината на гостите, преодоля Стоянов и подаде към Георгиев, който на опразнената врата нямаше какво да направи освен да открие резултата.

През вторите 45 минути и играчите на Любослав Пенев, и тези на Емил Велев започнаха по-динамично. Постепенно домакините наложиха натиск и 20' преди края на срещата реализираха и втори гол, с който се доближиха още по-близо до финала в надпреварата. Отново дуото Стоянов-Георгиев свърши всичко, след като първият центрира, а голмайсторът остана непокрит в накатазателното поле и с глава направи 2:0.