Ръководството на Левски за ДЮШ: Искаме таланти, това не е социална програма

снимка: БГНЕС

“Левски” подема политика за намаляване на броя на децата в школите си за сметка на качеството и по-добрата подготовка за преливане в първия отбор, съобщава "24 часа". Мерките засягат предимно базата на стадион “Раковски”, но промени се очакват и в настоящата стратегия за развитие на “Герена”.

Това обяви членът на управителния съвет Николай Илиев след заседание на “синьото” ръководство.

Управата вчера изслуша плановете на шефовете на двете школи Станислав Ангелов и Даниел Боримиров. Според визията на Пелето на “Раковски” ще се правят нови съблекални, терени, дори и голям фенмагазин.

“Някои неща от виждането на Станислав Ангелов смятам за нереални. 450 деца, които се занимават с футбол на стадион “Раковски”. Неговата визия е да станат около 800. Не виждам на каква база в момента могат да се развиват качества на толкова много деца. Бях на различни конференции на детско-юношески школи, включително на стадиона на “Арсенал”. Обикновено визията на тези отбори е да има около 180-200 деца в тези школи. Не виждам основа за развиване на тези 450 деца, а камо ли да станат 800-1000. Ако това е социална програма, е едно, но когато мислим добрите футболисти от база “Раковски” да отиват на “Герена”, това няма как да стане”, заяви Илиев.

Предстои и ново изслушване на Дани Боримиров за целта в близко бъдеще да се произвеждат юноши като в недалечното минало.