В Локо си глътнаха езиците след загубата, Костов доволен от младите

снимка: botevplovdiv.bg

Треньорите и футболистите на Локомотив (Пловдив) отказаха да говорят след загубата в дербито от градския съперник Ботев с 1:0.

Водещият се за треньор на тима Петър Пашев дори не благоволи да се появи на задължителната след мач пресконференция, което вероятно ще доведе до глоба за "черно-белите".

Причината да си "глътнат езиците" в щаба на Локомотив е неясна, но след мача си личеше, че са изключително ядосани от поражението срещу "канарчетата".

На другия полюс бе треньорът на Ботев Николай Костов, който заяви:

"Много съм щастлив от победата. Признавам, че Локомотив владееше инициативата особено през втората част, но въпреки това гостите не стигнаха до нито едно голово положение. Доволен съм от официалния дебют на Игор Щипко, както и от младите Милен Гамаков и Радослав Терзиев. Тошко Неделев го смених, защото беше пипнал вирус и отслабна с пет килограма в последните седмици. 

Ако мачът се бе провел в нашия дом стадион "Христо Ботев", а не в Коматево, нямаше да позволим Локомотив да ни натисне през второто полувреме. Стараем се да налагаме бързо темпо на игра с едно-две докосвания на топката, но за това се иска и време", заяви специалистът.