ОФИЦИАЛНО: Анулираха мачовете на Литекс! Лудогорец докосва титлата, Ботев настигна Локо

Спортно техническата комисия към Българския футболен съюз взе решение за анулиране на резултате на Литекс. Казус, който феновете на Цар Футбол чакаха с голям интерес. Както е известно, след заседанието на Изпълкома преди няколко дни стана ясно, че ловешкият тим е отстранен от майсторския ни ешелон. В резултат на това решение бе постановено анулиране на постиженията на "оранжевите" до този момент. От Комисията посочиха, че са се позовали на член 24 ал.11 буква "а" от  Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2015/2016 година. 

С оглед това развитие в класирането на А група настъпват драстични промени. Лудогорец става едноличен лидер с 36 точки, а Левски остава на второто място с 31 пункта. Досега двата тима бяха с равни точки в борбата за титлата.

Ботев пък с еизравнява с градския съперник Локо (Пд), макар че до момета канарчетата изоставаха с 2 пункта от кръвния си враг. 

Ето и пълния текст на съобщението публикувано на сайта на футболната централа:

"На основание влязло в сила решение на ДК при БФС от 16.12.2015 година и предвид факта, че нарушението е извършено през първия полусезон,  съгласно  чл.24, ал.11, буква а/ от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2015/2016 година, изиграните срещи от ПФК „Литекс” Ловеч от І-ви до ХХ-ти кръг, включително, се анулират.

На основание влязло в сила решение на ДК при БФС от 16.12.2015 година и във връзка с чл.6,ал.7  от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2015/2016 година отборът на  ПФК „Литекс” Ловеч през следващия сезон 2016/2017 ще се състезава в "Б" ФГ."