Христо Бонев: Край на мъките! Локо Пд вече е спасен

снимка: http://lokomotivpd.com/

Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев - Зума обяви, че мъките за тима от "Лаута" са свършили. Легендата на „черно-белите” заяви, че два спонсора ще осигурят изцяло издръжката на клуба. За момента те обаче искали имената им да останат в тайна.

"Край на мъките! Локомотив вече е спасен. Осигурени сме финансово и спокойно вече ще може да планираме развитието си. Два спонсора ще осигурят напълно издръжката на нашия клуб", заяви Бонев пред „Марица”.

"Изричното желание на двете компании е за момента да не се споменават. Това ще го обявим на специална пресконференция вероятно другата седмица", уточни Христо Бонев.

"Най-накрая съм доволен, защото тази неизвестност от началото на годината направо ме убиваше. От началото на годината с Наско Узунов няма град в страната, в който да не сме били. Ходихме и търсихме помощ за спасението на клуба. Дори на моменти ме е обхващало отчаяние. Сега обаче усилията ни се възнаградиха. Това разбира се се дължи на цялата „черно-бяла” общност. На тези, които и в най-тежките моменти не предадоха вярата си, а идваха на стадиона. Имаше мачове, когато бяхме 200 души заедно с полицейските кучета. На тези хора искам да благодаря най-много. Специална благодарност искам да изкажа на първото сдружение. Тези момчета преведоха клуба през най-трудните моменти. Сигурно има горчилка у тях, но като истински локомотивци те и сега са на стадиона. Няма как да не спомена и второто сдружение начело с Ники Неделчев. Те дойдоха в най-сюблимния момент, когато на Лаута почти беше хлопнал катинарът. Сега е времето за обединение. Да се забравят стари вражди и всички да погледнем напред. Защото клубът трябва да бъде изграден почти наново. Лично аз ще настоявам най-специално внимание да се отдели на школата, защото много ме боли моментното й състояние. От там трябва да тръгнем", емоционално заяви Христо Бонев.

Зума сподели и какво ще се случи занапред в Локомотив. "Първо ще се свика ново общо събрание, на което ще бъде избрана нова управа. На базата на финансовата стабилност тя ще бъде много по-професионална. Финансов директор ще следи за всяко плащане, за да няма злоупотреби и излишни харчове. Бордът на директорите ще назначи изпълнителен директор, който оперативно ще управлява клуба. Всичко това предстои. Първата задача на нас локомотивците е в неделя да напълним Лаута, да подкрепим отбора, за да се поздравим с победа над „Левски”. Вярвам, че Христо Колев и момчетата му ще ни зарадват. Само Локо!", каза в заключение Зума.

"24 часа"