Най-мощните фенски фракции на ЦСКА поискаха оздравяване на клуба и жегнаха Гриша Ганчев

Голяма част от най-мощните фенски фракции на ЦСКА пуснаха декларация. В нея те категорично заявяват, че няма да стъпят на стадиона, ако новото дружество на Гриша Ганчев и Стоичков опита да ползва сливането с Чавдар (Етрополе) и Литекс и под ново име да рита с "червени" фланелки. Ултрасите, чиито глас се чува в сектор "Г", но не и в останалата част на Армията декларират още, че за тях няма значение кой бизнесмен ще се заеме - но искат оздравяване на старото дружество ПФК ЦСКА АД. 

Едва ли обаче срещите им с Васил Божков в последно време са случайни и вероятно искат да ударят по Гриша Ганчев, който крои планове ЦСКА да играе в А група. 

Голяма част от феновете на ЦСКА в провинцията са на обратно мнение - искат старото и задлъжняло дружество да бъде изоставено, а "армейският" клуб да почне на чисто, както сториха редица други тимове - Ботев, Берое, Черноморец и др.

Ето и позицията на част от фен-фракциите на ЦСКА:

По повод постоянно увеличаващия се брой "дружества", имащи в името си ЦСКА, искаме да заявим следното:

Нашата позиция остава категорична и непроменена спрямо месец юни на миналата година - ние сме твърдо против "сливането", "преименуването", "взимането на лицензи" и т.н. на други клубове и представянето в последствие на получилото се ново "нещо" за ЦСКА. Абсолютно без значение е как се казват тези клубове, в кое ниво на футбола се състезават, от кой град са и какъв е цветът на екипите им. За нас такъв нов "клуб" няма да има нищо общо с ЦСКА и ние няма да го подкрепяме на стадиона! Излишно е да повтаряме мотивите си за пореден път в рамките на по-малко от година - тук нещата опират до принципи и коренно различен начин на мислене, а онези, за които ЦСКА е само "А" група, купи и медали, никога няма да ни разберат. Преди около десетина дни, по време на финала за купата на България цялата страна видя какво означава ЦСКА.

Нашият клуб е неделима част от живота на хиляди българи, нашият клуб е огромна част от историята на българския футбол. ЦСКА не може просто с лека ръка да бъде заличен или заменен с "нещо" друго. Призоваваме всички, от които зависи бъдещето на ЦСКА, да впрегнат сили в оздравяването на сегашното дружество. За нас не е от значение кой ще се заеме с тази задача - всички писания по наш адрес, обвиняващи ни в определени пристрастия, са абсолютна клевета. Единственото, което ни интересува, е ЦСКА да продължи да съществува! Напълно наясно сме с тежкото положение на ПФК ЦСКА АД, но вече година вървим по този път и през това време видяхме, че другите приемливи варианти или са невъзможни, или вече е много късно за тях. За нас единствената останала опция е да се оздрави ПФК ЦСКА АД!

"Офанзива", "Червен Младост", "Армейци Смолян", "Разлог" ("Югозападна Офанзива"), "Малките свине", "UltraSSandanski", "Червени шопи" - Елин Пелин, "Ултрас Плевен", "Vendetta" - Габрово, "Command Yambol", "Армейци Троян", "Русе брани ЦСКА", "Фен клуб Попово", "CSKA UK" - Англия , "Ultra Front CSKA Vratza" и много други привърженици, които не членуват във фен клубове и фракции.