Първо в Sporta.bg: Васил Божков не си поплюва! Адалберт Зафиров вече селектира играчи за успореден ЦСКА - ухажват Бранеков и Кикарин

Екшъните около ЦСКА нямат край. Феновете на "червените" са свикнали на какви ли не перипетии и досега винаги са устоявали на трудностите, защото ги е крепяла любовта към любимия клуб.

Този път обаче именно тази тяхна любов ще бъде тествана по-най-жестокия начин, научи Sporta.bg. За какво иде реч?

Съвсем скоро на привържениците на "армейците" ще им се наложи да избират между два тима с име ЦСКА. Първият е този на Гриша Ганчев и Стоичков, който миналия сезон газеше наред във В група, а същевременно унижи елитните отбори печелейки и Купата на България. Този тим кандидатства за участие в новата А група и скоро ще започне подготовка. Той ще носи името ПФК ЦСКА София ЕАД(наскоро получил регистрация в съда) и не е обременен от милионните дългове на старото "армейско" дружество. В същото време обаче изявилият официално желание да оздравява задлъжнялото ЦСКА Васил Божков крои свои планове. Хазартният бос е решил да мине в атака и действа нечисто. Той удобно е забравил, че преди година пусна комюнике, чрез което обясни, че оставя бъднините на "червените" в ръцете на Ганчев. 

Божков е привикал наскоро на килимчето в своя офис безработния треньор Адалберт Зафиров. Специалистът е получил конкретно задание - да преговаря с футболисти, които да ритат в ПФК ЦСКА АД. Да точно така - в старото и ултра задлъжняло дружесто, което в момента е под опеката на синдика Дора Милева и, което има редица забрани и наказания, наложени от УЕФА. Щението на Божков е въпросният отбор да рита на стадион "Българска армия", за което вече е задвижил връзките си по високите етажи на властта.

Идеята на Васил Божков е с помощта на Зафиров да събере играчи, които да стартират от по-долна дивизия. Адалберт вече действа усилено по селекцията, а две от имената, които вече е офертирал и навива са повече от любопитни. Става дума за Александър Бранеков и Милен Кикарин. Тези, които наскоро бяха отпратени от ЦСКА. В полезрението на Адалберт Зафиров е още бивш играч на Ботев, както и такъв на Славия. 

Васил Божков и хората, с които плануват да направят успореден ЦСКА обаче не искат все още да се разчува, че вече окомплектоват отбор. Заверата им засега се пази в тайна, но Sporta.bg няма как да премълчи случващото се. Защото то засяга милиони фенове на ЦСКА, на които скоро ще им се наложи да застанат пред сериозна дилема...