Шампионът Янев: Аз с ПФК нямам договор, не съм ли част от историята на ЦСКА?!

снимка: БГНЕС

Треньорът на ЦСКА Христо Янев отново трябваше да отговаря на въпроси за бъдещето на отбора от следващия сезон, като наставникът успя да запази самообладание и да коментира единствено факти и да бъде коректен.

„Аз с ПФК ЦСКА АД не съм подписвал договор, когато започна сезонът. Аз не съм ли част от историята на ЦСКА?! Радвам се, че съм бил футболист на този отбор. Бъдещето на ЦСКА е в А група, но не трябва аз да говоря за тези неща, защото съм футболен треньор и работата ми е да тренирам играчите и да побеждаваме в мачовете“, заяви Янев на пресконференцията след последния кръг – 6:1 срещу Миньор.

„Абревиатурата не е толкова важна, важното е да сме в А група, за да радваме феновете, които и днес ни подкрепяха, бяха с нас навсякъде и пълнеха всичките стадиони. Шапки долу за тези момчета, те са прекрасни и съм го казвал много често.

Не знам дали с този състав ще се справим добре в А група, като се изправим срещу професионалните отбори, тогава ще видим – да не се правим на гадатели. Когато стане ясно, че ще участваме в А група, тогава ще ви кажа и с какви футболисти ще разполагаме“, заяви още Янев.

След срещата с Миньор Момчил Цветанов заяви, че със сигурност остава в ЦСКА, защото е дал дума на Гриша Ганчев. Също така футболистът сподели, че той и другите играчи са получили лично уверение от ръководството, че от следващия сезон тимът ще е в А група.