ЦСКА се прости с В група, изпрати Стоян Колев с нов разгром

галерия:

снимка: БГНЕС

ЦСКА размаза Миньор с 6:1 в последния си мач от Югозападната В група, игран на стадион „Славия“ в столицата („Васил Левски“ е зает от националите, а на „Българска армия“ кипи ремонт на терена).

Няколкото хиляди фенове, които се събраха на трибуните, станаха свидетели на поредния футболен празник на „армейците“ в последния мач на Стоян Колев. Опитният страж се завърна под рамката в началото на сезона, за да помогне на ЦСКА в тежкия момент, а от сега нататък ще се концентрира единствено върху треньорството.

Той спаси едно чисто положение в края на мача, но в 87-ата минута Мирослав Тодоров бе изведен в наказателното поле и след като елиминира Милен Кикарин, прати неспасяемо топката в мрежата на ЦСКА.

Именно Стоян Колев в качеството си на капитан за последен път първи вдигна шампионската титла на В група, с която ЦСКА осъществи дубъла си.

4156883

Николай Дичев откри резултата с глава след центриране от ъглов удар в 13-ата минута, а в 32-ата Йордан Йорданов с великолепно изпълнение на фаул на около 25 метра от голлинията покачи на 2:0.

Само 180 секунди по-късно Николай Цветков също от ъглов удар, но пред дъгата на наказателното поле, направи преднината на „армейците“ още по-убедителна. Отново Цветков, който изигра поредния си изключително силен мач, в 52-ата бе точен за 4:0 с технично изпълнение пред пеналтерията на гостите.

Влезлият като резерва Айкут Рамадан с каскада от финтове си освободи пространство в половината на гостите и с чудесен пас в коридор изведе Костадин Хазуров очи в очи с вратаря. Мощен шут на нападателя направи резултата 5:0, с което и той се разписа, след като преди почивката от малък ъгъл бе нацелил страничната греда.

Младият юноша Марио Йорданов, който влезе като резерва, завърши с хладнокръвен изстрел от десетина метра чудесна атака на ЦСКА – Самир Аясс намери Цветков, а той технично с външен фалц изведе Йорданов сам срещу вратаря за 6:0. Младокът се бе разписал и в предишния кръг, когато дебютира срещу Балкан (Варвара), а след попадението си отиде да прегърне треньора Христо Янев.

Почивка в този двубой получиха някои от героите от турнира за Купата на България като Преслав Йорданов, Борис Галчев, Анатоли Господинов и Станислав Маламов.

ЦСКА приключва сезона във В група с 31 победи и 1 равенство – 94 точки за убедителното първо място, а головата разлика е внушителна – 146:10. Вторият Витоша е със 74, а Миньор е пети с 59.

След края на двубоя на стадион „Славия“ ЦСКА получи медалите и купата за спечеленото първенство в трета дивизия – втори трофей през сезона след Купата на България.