Всички рекорди на непобедимия ЦСКА от този сезон

снимка: БГНЕС/EPA

ЦСКА спечели финала за Купата на България срещу Монтана с 1:0 и записа общо 40-ия си успех през настоящия сезон, като го завърши подобаващо под ръководството на Христо Янев. Треньорът на 'армейците' е най-младият, печелил трофея, като е общо 51-ият различен наставник с рейд до отличието в историята.

За 41 мача досега ЦСКА записа само едно равенство – 2:2 със Сливнишки герой, като напълно заслужи прозвището „непобедим“, както се пее в една от популярните фенски песни.

ЦСКА е едва деветият случай в Европа, в който аматьорски тим печели Купата на страната, но единствено ЦСКА го е правил без да допусне поражение, а и единствено ЦСКА го прави в първия си сезон при аматьорите.

Специално за Купата „червените“ записаха 10 победи в 10 мача и голова разлика 34:2, като в петте си мача срещу съперници от по-горно ниво допуснаха само едно попадение – от Нефтохимик за крайното 3:1 в 1/16-финалите. В Югозападната В група головата разлика е 141:9, което означава, че общо през сезона "армейците" са реализирали 174 попадения и са допуснали едва 11 - нападателите Преслав Йорданов и Костадин Хазуров са отговорни за внушителните 68 гола.

Не на последно място трябва да се отбележи, че в отбора на Христо Янев няма нито един чужденец.