Шампионски парад за ЦСКА с Купата из София (ВИДЕО)

ЦСКА по европейска традиция обиколи улиците на София със спечелената Купа на България на открит автобус, като осъществи шампионски парад за удоволствие на феновете си. „Червените“ пяха песни заедно със своите привърженици малко след победата над Монтана с 1:0 във финала за Купата, с която донесоха 20-то такива отличие в богатата витрина на клуба.

Близо 40 хиляди зрители изживяха незабравимата емоция на националния стадион „Васил Левски“ и празнуваха след последния съдийски сигнал, като победният гол реализира Станислав Маламов в 12-ата минута.

След мача героите на Христо Янев се качиха на специално организиран предварително автобус от Гриша Ганчев, който да обиколи София редом до верните привържници на клуба и да допринесе за емоционалното изживяване от спечеления финал.

В България подобен парад не е прецедент, но се случва изключително рядко – Локомотив направи същото из Пловдив при спечелената титла през 2004 година, а Левски опита същото при последния си триумф в А група, но само в рамките на стадион „Георги Аспарухов“.