Сектор Г се наежи: "Умници" са сложили "нормални" цени на билетите

снимка: Facebook / Фен Клуб Сектор "Г"

Фенклуб Сектор Г излезе с официална позиция по повод цените на пропуските за предстоящия финал за Купата с Монтана. Привържениците не са доволни от скъпите билети и прилагат справка с цените от 2008 г. до момента.

Ето и официалната позиция на Сектор Г:

По повод разпространените вчера в медиите цени на билетите за финала за Купата на България искаме да заявим следното:

Не приемаме цени от 10лв. за Сектор "Г", 15 за "В" и 20 за "А" за "нормални". По-долу сме приложили справка с цените от финалите в последните 8 години и всеки може да се убеди, че цени над 12лв. не е имало! Питаме какво се промени за последните 5 години от последния ни финал срещу отбора на "Славия" на същия този стадион, че се налага билетите да бъдат над 3 пъти по-скъпи?! Нечувана инфлация ли е сполетяла страната ни през този период, нивото на футбола ли се е подобрило драстично или пък може би стадион "Васил Левски" се е превърнал в някакво свръх луксозно съоръжение? Всъщност просто едни хора са решили да живеят на принципа "ден година храни" и да се възползват от верността на привържениците на ЦСКА. Нагледахме се на такива селски тарикати цял сезон при гостуванията във "В" група. Както досега отново не смятаме да оставим подобни опити да минат просто така.

Смятаме, че цените за централните сектори трябва да са максимално близки до тези за "Г" и "Б". По този начин ще се избегне струпването на хора само в тези сектори и хората, искащи да имат добра видимост към терена, няма да бъдат принудени да ходят там по финансови причини. Нали според всички "футболни функционери" "ултрасите и хулиганите" са голямото зло за футбола у нас и искат да върнат "нормалните хора" по стадионите? А в същото време с такива цени карат всички да се тъпчат в "ултрас" секторите? Държим да отбележим, че сме твърдо против цени като тези на реванша с "Берое", защото те дават идеални предпоставки за "черна борса". Считаме обаче, че далеч по-нормални биха били цени от рода на 8, 10 и 12 лева съответно за секторите "Г", "В" и "А". Нека "умниците", определили началните цени, да извадят калкулаторите и да пресметнат кое би било по-добре за тях: 20 000 души основно в "Г" и "Б" или 35 000 равномерно във всички сектори?

Ето и "справката" с цените от 2008г. насам:

2016г. Финал за купата на България: ЦСКА - Монтана. 10 за Г, 15 за В, 20 за А. Национален стадион Васил Левски.

2015г. Финал за купата на България: Левски - Черно Море. 12лева за всички сектори. Ст. Лазур.

2014г. Финал за купата на България: Ботев ПД - Лудогорец. 12лева за всички сектори. Ст. Лазур.

2013г. Финал за купата на България: Левски - Берое. 12лева за всички сектори. Стадиона в Ловеч.

2012г.Финал за купата на България: Лудогорец - Локомотив Пловдив. 5 лева до една дата преди финала. После стават 10лева за всички сектори. Ст. Лазур.

2011г. Финал за купата на България: ЦСКА - Славия. 3 за Г и Б, 5 за В и 8 за А. Национален стадион Васил Левски.

2010г. Финал за купата на България: Берое - Черноморец Поморие. 2лева за всички сектори. Стадиона в ловеч.

2009г. Финал за купата на България: Литекс - Пирин. 3лева за В, 4лева за А, за Б и Г билети не се продават. Герена.

2008г. Финал за купата на България: Литекс - Черно Море. 1 лев за всички сектори. Национален стадион Васил Левски.