Чудо! Намери се кой да спре ЦСКА във В група

снимка: БГНЕС

Сливнишки герой оправда името си и макар с цената на твърде много бавене на топката (дори с цената на втори жълт картон за играча на гостите Виктор Георгиев) спря победната серия на ЦСКА в Югозападната В група.

В първия мач за сезона на националния стадион „Васил Левски“ Сливнишки герой на два пъти повеждаше в резултата и все пак додрапа до равенство 2:2 в 28-ия кръг на първенството. Играчите на Христо Янев тотално проспаха първото полувреме и в крайна сметка платиха за отпускането си с първа загуба на точки.

Тъй като обаче преднината на „армейците“ спрямо втория Витоша бе 15 точки при оставащи 5 кръга преди края (до мача с Героя), реално с равенството 2:2 ЦСКА си осигури предсрочно „титлата“ в аматьорската дивизия.

Гостите поведоха с гол на Александър Александров в 39-ата минута, след като той с глава на празна врата реализира с добавка на далечен изстрел, срещнал напречната греда. Едва след почивката „армейците“ започнаха да създават проблеми на своя съперник и започнаха да валят пропуски.

В 61-ата минута Преслав Йорданов с глава изравни след центриране от корнер на Момчил Цветанов. Костадин Хазуров, Цветанов и Йорданов изпуснаха чисти положения в следващите мигове, а в 76-ата Светослав Диков материализира с втори гол отлична контраатака на Героя – 1:2.

В 80-ата Момчил Цветанов опита да центрира за пореден път от левия фланг, но топката придоби странна парабола и се оплете в мрежата на гостите – 2:2. До края ЦСКА не можа да стигне до пълен обрат, а гостите се отчетоха с няколко груби нарушения срещу Цветанов.

В крайна сметка с 27 победи и 1 равенство ЦСКА е сигурен лидер във В група с голова разлика 128:9. Сливнишки герой е трети с 62 точки – 4 по-малко от втория Витоша.