Гриша Ганчев лично се заема със селекцията на ЦСКА

снимка: БГНЕС

Старши треньорът на ЦСКА Христо Янев почти сигурно ще се срещне с Гриша Ганчев днес във връзка със селекцията на отбора. Двамата ще обсъдят дали "армейците" имат нужда от още нови попълнения за втория полусезон.

Янев би желал да подсили тима поне с още един централен защитник, тъй като двама от играчите на този пост - Александър Бранеков и Валентин Антов, пропускат остатъка от сезона заради контузии.

На разговора между треньора и Ганчев ще се уточни окончателно дали 31-кратният шампион на България ще привлече още нови през зимата, или ще остане единствено с взетия от Банско бранител Николай Дичев (23 г.).

"Червените" ще изиграят последната си контрола от зимната подготовка тази неделя от 14:00 часа срещу лидера в "Б" група Дунав (Русе) на "Армията". Входът за проверката ще бъде свободен, разбра вестник "Тема Спорт".

Момчетата на младия специалист очакват двубоят да породи сериозен интерес и на трибуните да присъстват поне 2000 зрители. В неделя времето ще бъде топло за сезона, като прогнозите сочат, че температурата ще е около 15 градуса, но са възможни леки превалявания.

Спарингът с Дунав ще бъде четвърти за ЦСКА през зимата, като "армейците" вече победиха елитния украински Александрия с 4:2, а в Гърция се изправиха срещу Ксанти (0:1) и Пантракикос (2:2).  

Старши треньорът на русенци Веселин Великов говори за проверката с "червените", както и за ситуацията в бившия му клуб ЦСКА. Той беше футболист на тима в продължение на две години - от началото на 1999 до самия край на 2000 г. (37 участия в "А" група).

"Ицо Янев ми се обади, за да ни покани, и се разбрахме за по-малко от 5 минути. На ЦСКА не се отказва. Сигурен съм, че на мача ще дойде доста публика, нищо че е контрола. Убеден съм, че клубът има светло бъдеще. Сега е в тежък момент, но с човек като Гриша Ганчев начело всичко ще бъде наред. В това съм сто процента сигурен", заяви Великов.