Схемаджии опитват да мътят водата в ЦСКА

снимка: БГНЕС

Темата за бъдещето на ЦСКА отново е на преден план в обезкостения български футбол. След леко есенно затишие сега по всичко изглежда, че развръзката около  бъдещето на клуба е близо. Съвсем скоро се очаква да се предприеме решителната стъпка спрямо това, което ще се случва от тук   нататък.

С  наближаването на развръзката на  дневен ред отново изплуват  интригантите, далавераджиите и схемаджиите, които опитват да създадат изкуствена вътрешна  опозиция,  дирижирана от задкулисието. Определени лица мътят водата с идеята да сеят разкол. Напоследък изявите на отбора и победният му марш останаха на заден план за сметка на новите опити за боричкания, задвижени от една вече оформена група, към която гравитират бивши фенове и настоящи псевдо такива, които искат да уловят в капана си и някой друг ветеран. Разгромните успехи в първенството вече не са интересни и мачовете се превръщат в досадно задължение. Много по-любопитно е какво ще се случи с ЦСКА.

Публична тайна е, че около клуба се кроят схеми с цел да подчинят армейците и да отстранят от управлението човека, който се нае с ръководството, спасението и възраждането наЦСКА – Гриша Ганчев. В последния месец упорито се чертаят планове, които са откровено нечисти, с цел овладяването на клуба от задкулисни кръгове и превръщането му в .сателит на друг вече овладян голям клуб.

До момента кроежите са чисто позиционни, защото Ганчев държи добре картите си, а и червената общност е зад него. Схемаджиите нямат интерес да има мощен ЦСКА. Но те са още повече против армейците да са в ръцете на Ганчев. И точно тук се разгаря стратегическа битка. ЦСКА е един от основните козове в нея и това поражда пасианси как да бъде превзет. Вече на почти всички е ясно, че има определена група, която опитва да сее вътрешни раздори чрез провокации.

Трима, съмнително казано, фенове и няколко ветерани са ходили в столичен офис в близост до Софийския университет през изминалите седмици, където са обсъждали различни планове за овладяването на клуба u отстраняването на Гриша Ганчев от ЦСКА.

Така съпротивата срещу 31-кратните шампиони идва не само от БФС и статуквото в държавата, но и от елементи, уж близки до армейците. Създава се изкуствена опозиция, която слугува на чужди, нечисти, задкулисни интереси.

Единственият реален вариант, при който би могло да настъпи разцепление в червената общност, е, ако бъде спуснат човек, който обяви намерения да оздравява старото дружество и предприеме конкретни стъпки за подобно нещо. До този момент обаче желаещ да тръшне над 30 милиона лева на масата не се е появил. И ако не е налице някакво задкулисие зад подобен ход, просто няма друг логичен начин да се появи такъв храбрец.

Миналата седмица се загобори, че определена група „фенове“ готви провокации в двубоя с Балкан Варвара в неделя (0:2). Организацията за подобно нещо е била налице, но в последния момент се е провалила по една или друга причина. Сега обаче отново се появи информация, че се готвят провокации по време на домакинството на Пирин ГД, като не е изключено определена група да се опита да се внедри в агитката.

А фактите са, че огромна част от феновете на ЦСКА стоят твърдо зад Гриша Ганчев и неговите планове за бъдещето на клуба. Подкрепата достига над 90%. За това красноречиво говори и проведена анкета в онлайн групата „Акции и акционери на ЦСКА“, в която хората масово подкрепят Ганчев.“За“ купуване на чужд лиценз предвид създалата се ситуация са гласували 6 пъти повече хора от тези, които са против. Резултатите от тази анкета, а и от доста други, проведени по тази тема, показват, че реално няма разединение и хората са се обединили върху личност и вариант. Въпреки това обаче налице е контролиран опит за подмяна на истинските настроения и нагласи. Целта е ясна – да принудят Ганчев да се оттегли и по този начин да поставят клуба в зависимо положение.

Виктор Гецов, „Тема спорт“