ОФИЦИАЛНО: УЕФА поряза ЦСКА - 2 години без евротурнири

снимка: БТА

УЕФА удари мощно по ЦСКА. "Червените" нямат право да участват в Европа през следващите два сезона. Те имат 10 дни да обжалват решението пред Арбитражния спортен съд в Лозана. Поводът за наложената санкция от Европейската централа е, че българският клуб не е платил сумата от 200 000 евро, които е трябвало да бъдат погасени до 30 юни 2015 година.

Един от шефовете на ЦСКА Александър Тодоров заяви, че клубът веднага ще обжалва санкцията. "УЕФА е наложила наказанието, без да знае, че ЦСКА е клуб, който се намира в процедура по несъстоятелност", каза Тодоров пред Sporta.bg.

Специалистът по спортно право Георги Градев пък направи кратък коментар по темата, с който обяви преобразуването на Литекс в ЦСКА за невъзможно.

"УЕФА наказа ЦСКА със забрана за участие в турнирите на УЕФА през следващите 2 сезона (2016/17 и 2017/18). Сега вече наистина УЕФА ще следи изкъсо процесите в ЦСКА и няма как да допусне Литекс да се преименува в ЦСКА", написа Градев в социалната мрежа Фейсбук. 

Трябва да се вземе предвид обаче това, че Градев е сред хората, които чрез подставени лица са сред кредиторите на "армейците" и мнението му вероятно е продиктувано и от силното му желание ЦСКА да почне да се разплаща с тези, на които дължи различни суми.