Гриша Ганчев обяснява плана си за спасение на ЦСКА

снимка: БГНЕС

Представители на Клуба на ветераните на ЦСКА ще се срещнат с Гриша Ганчев във вторник в 16:00 часа, разбра "Тема Спорт". Разговорите между двете страни ще се проведат в офиса на Ганчев. Ветераните са се опитвали близо 10 дни да си уговорят среща с бизнесмена, който обяви, че се ангажира с ЦСКА, но досега са удряли на камък.

В крайна сметка, с посредничеството на един от акционерите в старото дружество договорката между ветераните и Ганчев вече е факт.

Един от членовете на УС на Клуба на ветераните Адалберт Зафиров заяви:

"Официално до мен все още не е стигнала информация за среща с Ганчев. Но има необходимост от такава. Ние, ветераните, искаме да ни се обясни черно на бяло какво ще се прави с ЦСКА. Имаме доста въпроси.

Искаме да сме спокойни за клуба, защото през последните 5-6 месеца постоянно излиза най-различна информация за бъдещето. Трябва да обсъдим с Гриша Ганчев какво ще става оттук насетне.

Да, той излезе пред феновете на "Българска армия" и представи два варианта пред ЦСКА. Но нито дума повече не бе казана. Нищо официално не излезе и ние продължаваме да сме в неведение за това, което предстои.

Така задължително трябва да се видим с него, за да обсъдим какви са опциите пред клуба", каза Зафиров.

На въпрос защо досега ветераните не са взимали отношение по въпроси, свързани с ЦСКА, той отговори: "Как да коментираме каквото и да било, като е липсвала всякаква информация. Никой от клуба не казва нищо официално и ние стоим и се чудим какво се случва. А и освен бъдещето искаме да обсъдим още някои въпроси с Гриша Ганчев. Какви са те, не искам да казвам на този етап, но те ще са обект на разговори", добави Зафиров.

В петък Клубът на ветераните на ЦСКА излезе с позиция, в която пише, че са съгласни с всеки вариант за бъдещето, при който историята на клуба се запазва.

Декларацията бе подписана от 37 човека, но сред тях не фигурираха имената на Христо Стоичков, Любослав Пенев, Стойчо Младенов, Димитър Якимов, Пламен Марков, Георги Денев, Борис Гаганелов и други големи фигури от червената история. Якимов и Любо Пенев вече декларираха подкрепата си към Ганчев, като седнаха на една маса с него по време на срещата с феновете на "Българска армия" в началото на октомври.