До две седмици БФС решава съдбата на ЦСКА

галерия:

снимка: БГНЕС

"До една-две седмици ще има яснота дали новото дружество ФК ЦСКА ще получи  право да продължи участие в Югозападната "В" група на мястото на намиращия се в  процедура по несъстоятелност ПФК ЦСКА".

Това обяви министърът на спорта Красен Кралев след днешната среща, на която присъстваха още спортният директор на "червените" Плавен Марков, представители на феновете на отбора и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

Още утре Марков ще внесе документи, доказващи връзката между двете дружества, които ще бъдат внесени в правната комисия на БФС.

Заедно с документите ще бъде внесeна и молба за членство в БФС на ФК ЦСКА, което предстои да бъде разгледана на Изпълком на футболната централа.

„Разговорите преминаха в конструктивен и приятелски тон. Стигнахме до заключението, че има две стъпки, които трябва да бъдат направени. Първата е Пламен Марков да предостави документи за приемственост между старото и новото дружество.

Тези документи ще бъдат разгледани съответно на правна комисия, която господин Попов се ангажира да свика възможно най-скоро, за да може да се произнесат по документите. Да ги разгледат, да видят дали ще им трябват нови, още данни, още информация, още договори и след това да се произнесат по същество.

Тези документи ги има. Второ, Господин Марков каза, че още утре ще бъдат внесени заедно с молба за членство във футболния съюз на новото дружество. Тази молба ще бъде отнесена за разглеждане към Изпълкома, който също трябва да бъде свикан във възможно най-кратки срокове.  

И съответно тези двете институции трябва да се произнесат по казуса, който днес обсъждахме”, обясни министър Кралев.

Борислав Попов отказа коментар по темата.