ЦСКА громи за девети пореден път

снимка: Facebook / ЦСКА

ЦСКА зарадва около шест хиляди зрители на стадион „Българска армия“ с девета поредна победа във В група, като отново не пропусна да разгроми съперника си. „Армейците“ размазаха Беласица с 8:0, като основно през второто полувреме съпротивителните сили на петричани свършиха.

Преслав Йорданов реализира хеттрик, а Борис Галчев даде начало на головата фиеста с прекрасено изпълнение на пряк свободен удар още в седмата минута. След почивката влезлият като резерва Николай Цветков отбеляза други два красиви гола, а Иван Танчев от състава на Беласица си отбеляза автогол в първите минути на второто полувреме, за да допълни краха на тима от Югозапад. Галчев отбеляза втория си гол в мача в 89-ата минута за допълнителна радост на привържениците по трибуните.

ЦСКА не игра впечатляващо през първата чат, но както често се случва през сезона, след паузата смаза противника и нямаше никакви проблеми да подобри още головата си разлика. „Червените“ са лидер във В група с 27 точки баланс 43:0 вкарани срещу получени попадения.

4 октомври се оказа изключително важен ден за съдбата на „червените“, защото преди мача с петричани се проведе сбирката на ръководството на клуба с привържениците на „Българска армия“.

Всички новини покрай срещата на Гриша Ганчев с феновете вижте НА ТОЗИ ЛИНК.

В крайна сметка стана ясно, че запалянковците не искат сливане с друг отбор и застават плътно зад Ганчев и останалите ръководни фактори, които се заемат с оздравяването на ЦСКА. Над 4 хиляди фенове присъстваха на конференцията, като се очаква още да дойдат за самия двубой с Беласица.

Както се случи и срещу София-2010, Борис Галчев се разписа от пряк свободен удар на около 15-ина метра от голлинята, като стражът на Беласица изобщо не помръдна. Феновете тъкмо бяха изпълнили сектор "Г" на стадиона, когато капитанът откри резултата. На трибуните бе и бившият треньор на ЦСКА Любослав Пенев.

Беласица често опитваше атаки в първите 20 минути и дори успя на два пъти да прати топката в очертанията на вратата, но без сериозно да затрудни Стоян Колев. Определено агресията в играта на гостите не бе виждана досега от отборите, които пристигат на "Българска армия".

Като цяло петричани доста затрудняваха "армейците" и след половин час игра бе показателно, че единственият гол падна от пряк свободен удар, а освен него домакините нямаха други шансове за попадение.

В 40-ата минута Преслав Йорданов овладя на гърди след поредното центриране отдясно, но опитът му за задна ножица прати кълбото на няколко метра встрани от вратата. Това бе вторият случай, в който нападателят играе с топката в наказателното поле, като преди това бе стрелял неточно с глава.

В 43-ата обаче Йорданов вкара за 2:0, след като центриране на Кирил Динчев отдясно предизвика неразбирателство между централния защитник Митушев и вратаря Стоянов, при което топката попадна в нападателя на ЦСКА на празна врата и той от един метър се разписа за 2:0.

ЦСКА започна на далеч по-силни обороти второто полувреме и натика съперника в собственото му наказателно поле. Започнаха да се редуват удари от близка и далечна дистанция и не случайно резултатът стана 3:0 след центриране от корнер, което бе засечено с глава от Преслав Йорданов.

В 52-ата минута топката за пореден път бе сервирана в пеналтерията, а Танчев изпревари Йорданов и неволно сам засече кълбото в собствената си мрежа - 4:0. В 55-ата минута влезлият като резерва след почивката Николай Цветков с красив удар от границата на наказателното поле направи резултата 5:0.

Цветков определено внесе свежест в действията на тима и след нов негов удар в 59-ата минута вратарят не успя да избие по най-добрия начин топката и тя попадна в обсега на Йорданов, който от седем метра с безпощаден шут направи 6:0 и оформи хеттрика си.

В 70-ата минута Цветков с плонж се разписа за втори път, след като засече центриране отляво на Головодов и завърши отлична скоростна акция на "армейците" - 7:0. В 89-ата минута Борис Галчев направи хубаво двойно подаване с Йорданов в наказателното поле и от втория си опит да шутира оформи крайния резултат 8:0.