Два варианта за бъдещето на ЦСКА

снимка: БТА

Бизнесменът Гриша Ганчев говори пред насъбралото се множество привърженици относно бъдещето на ЦСКА.

"Исках да направим тази среща, един вид диалог с армейската общност, защото много спекулации, много неща се изписаха, а вие трябва да знаете каква е истината. Истината е, че старото дружество - ПФК ЦСКА, вашия любим клуб, моя любим клуб е във фалит още от 31 декември 2014 година. Решението е в Министерството на правосъдието.

Така че, пред нашия клуб има няколко алтернативи и вие трябва да вземете решение по какъв път да тръгнем. Ясно е, че не трябва да търсим причината и да се връщаме в миналото, защото то е необратимо. Но сега има няколко варианта”, започна Ганчев.

"Първи вариант - от срещата на част от вас с висшето държавно ръководство е обещана подкрепа на новото дружество, което бе регистрирано по моя инициатива и да е приемник на досегашното да продължи пътя си и да се бори с всички позволени средства за своето оцеляване.

Вторият вариант е да се купи лиценз на отбор от “А” група и по този начин ЦСКА да продължи да съществува в “А” група. Вие ще вземете решението, защото аз собственост не искам, аз ще ви издържам.

На мен не ми трябват имотите, нито на “Българска армия”, нито на Панчарево, защото аз съм доста заможен човек", продължи той.

"Армейската общност трябва да бъде обединена. Много ви моля, изберете между вас един хубав управителен съвет от 9-11 човека. Да премахнем това, което е било досега. Ние не сме политическа организация.

Ние сме спортен клуб. Нас не ни интересува политката, а спорта. Да си възродим детско-юношеската школа да я превърнем в академия, защото тук с треньори и ръководители търсим два месеца да намерим един футболист, едвам извадихме едно момче на 14 години", каза още бизнесменът.

"Разберете, трябва да дойдат таралежите в Борисовата градина, за да премахнат змиите. Таралежите дойдоха. Ясно е, че ЦСКА има много силни врагове, но е грозно, когато враговете са и вътрешни и външни.

На тях ще отговорим с любов, не търсим агресия. С тях ще се разправяме на зеления терен. Има доста сбъркан модел по отношение на оста държава - ОСК ЦСКА. ЦСКА не е само футболен клуб. Трябва да си търсим правдините.

Ясно е, че държава без спорт не е държава. Отговорните фактори трябва да ни подкрепят в най-важните дни на този клуб", не се спря дотук той. "Може да бъде организиран референдум, в който всички армейци - в страната, по света, да кажат своето мнение. Глас народен, глас Божи", завърши Ганчев, цитиран от БНТ.