Роналдо е номер 1, но Златан – не

галерия:

снимка: БТА/AP

Историческа вечер за футбола се случи във втория кръг от Шампионска лига – суперзвездите на Реал Мадрид и Пари Сен Жермен Кристиано Роналдо и Златан Ибрахимович почти по едно и също време реализираха попадения, с които се превърнаха в голмайстори номер едно в историята на своите клубове.

Роналдо се нуждаеше от два гола, за да задмине легендата Раул Гонсалес и да излезе начело във вечната класация по брой попадения на Реал Мадрид. Кристиано се разписа точно два пъти за победата с 2:0 над Малмьо и вече има 324 гола за „белия балет“ (Раул е с 323) и общо 501 в кариерата си.

Постижението на Роналдо е изумително, защото той се нуждаеше само от 308 мача, за да оформи настоящата си голова сметка. За сравнение, Раул отбеляза 323 гола в 741 двубоя.

4148549

Златан Ибрахимович скоро ще навърши 34 години, но класата му позволява да продължава да пише история с екипа на Пари Сен Жермен. Снощи той се разписа за 3:0 над Шахтьор (Донецк) и първоначално футболният свят отпразнува 109-ия му гол за столичани, с който той изравни лидера в клубната история по този показател Педро Паулета.

Малко по-късно обаче от УЕФА официално записаха попадението като автогол и Ибрахимович се върна на номер 108 – 1 по-малко от знаменития португалски нападател. В крайна сметка е само въпрос на време Златан не само да изравни Паулета, но и да го задмине, за да заеме заслужено мястото на номер 1 голмайстор в историята на ПСЖ.