Взимат 15 точки на ЦСКА по желание на ФИФА

снимка: www.facebook.com/CSKAFC

Заради загубени дела на ЦСКА ще бъдат отнети 15 точки от актива в Югозападната В група по инициатива на ФИФА, откъдето са изпратили писмо до БФС с инструкции за извършване на наказанието.

Това разкри на пресконференция днес изпълнителният директор на БФС Борислав Попов, като обясни, че от „червения“ клуб са наясно с последствията, до които може да доведе загуба на дела срещу футболисти.

"БФС е единствено длъжен да изпрати доказателства, че това решение е изпълнение. Това е класирането преди и след отнемане на точки. С Уриарте е автоматично. Вторият случай е с играча Лоик Бен Саид – с още 6 точки. Очакваме писмо от Сукейна Бенжелюн с нова автоматична клауза за още 6 точки. Трябва да препратим доказателство за това. Процедурата не приключва с това.

Ако и това не бъде изпълнено пред ФИФА се открива ново производство, с което се изважда отборът в по-долна дивизия. Отборът има право да се състезава в по-долната група, но не преустановява задължението му към изплащане на дълговете“, каза още Попов на нарочната пресконференция на Българския футболен съюз.

От футболната централа подчертаха, че ЦСКА има право да играе във В група и към момента няма причина да бъде пращан в „А“ окръжна, каквото настроение се създава в медиите.

Във В група ЦСКА вчера записа шестата си поредна победа от началото на новия сезон и събра 18 точки, след като надви Чико (Бяга) като гост с 2:0. Ако наказанието влезе в сила, то "червените" ще имат 3 точки.