Локомотив (София) не намери 20 000 лева и се разпада

Локомотив (София) не успя да събере отбор и да поднови тренировки след едноседмично прекъсване, както бе обявено предварително от ръководството на клуба. Засега няма надежда, че в квартал “Надежда” ще успеят да сглобят някакъв тим и да изиграят домакинския си мач срещу “Миньор” (Пк) от ІІІ кръг на Югозападната “В” група в неделя. При второ неявяване “Локо” ще бъде пратен административно в “А” окръжна група със забрана да се качва в по-горното ниво през следващия сезон. “Червено-черните” не отидоха в Гоце Делчев миналата седмица за гостуването срещу “Пирин” и загубиха служебно.

Пиесата на абсурда в най-стария “железничарски” клуб в Европа продължи с поредния цирк. Днес, вместо да бъде събран отбор с треньор Адалберт Зафиров и да се възстанови тренировъчният процес, се стигна до разрив между собственика Петър Касев и назначения преди седмица от него изпълнителен директор Ивайло Аспарухов. След срещата между двамата Аспарухов изригна: “Големият бизнесмен Касев не може да осигури 20 хиляди лева, за да продължи “Локомотив” участието си в първенството... Клубът върви към фалит. Няма да можем да организираме мача с “Миньор”, няма как да назначим треньор и да платим на футболистите... Този човек (б.р. - Касев) ми обеща всичко, което му казах, че е необходимо за нормално съществуване, а на практика няма нищо.”

“Локомотив” се разпада безнадеждно по-малко от 3 месеца след спечелените бронзови медали. Клубът остана без лиценз за професионалния футбол заради дългове от почти 2 млн. лева и собственикът Николай Гигов прехвърли акциите на Петър Касев и Кирил Льосков. Именно Касев влезе в конфликт с феновете, а отборът върви към гибел, преди да са изминали дори 3 кръга във “В” група, от които “железничарите” се явиха само в първия (1:0 срещу Балкан). Надеждата на запалянковците е в новорегистрирания клуб, зад който стои бившият играч на тима Иван Василев.