Официално: Садио Мане е играч на Ливърпул (СНИМКИ)

галерия:

снимка: liverpoolfc.com

След като от няколко дни се спекулира около бъдещето на Садио Мане, от днес то може да бъде потвърдено.

Вече бившият играч на Саутхямптън подписа днес официален договор с Ливърпул и вече е част от тима на Юрген Клоп.

Вчера сенегалецът бе уловен от журналисти да напуска клиниката на "червените", след като бе преминал медицински прегледи. Футболистът дори се спря за секунда, вдигна палец и се усмихна на камерите, което бе ясен знак, че в най-скоро време той ще сложи подписа си върху договора с 18-кратните шампиони на Англия.

"Това е клуб, печелил много трофеи и има богата история. Сега очаквам с нетърпение да се запозная с треньорския екип и с всичките си съотборници. Нямам търпение сезонът да започне", сподели в първото си интервю като играч на Ливърпул Мане.

Сенегалецът пристига на "Анфийлд" след два сезона в Саутхямптън, където вкара 25 гола в 75 мача във всички турнири. Освен това той има 36 мача и 10 гола за родината си.

В новия си клуб, крилото ще играе с №19. Договорът на 24-годишния офанзивен играч е за пет сезона, а трансферната му цена според медиите на Острова е 34 милиона, като при задоволителни резултати, "светците" ще получат още два милиона. При това положение сенегалецът ще се превърне в най-скъпия играч на "червените".

4158289

013a9ea3-343c-cee8-2230-69525be71fc3

4158290