Червен картон помогна на Барса да остане начело (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Барселона постигна изключително важна победа с 2:0 при визитата си на Бетис и два кръга преди края на сезона продължава да се намира на първо място в класирането, макар и с равни точки с Атлетико (Мадрид) и със само една повече от Реал Мадрид.

Червен картон на Хейко Вестерман в 35-ата минута за препъване на устремилия се към наказателното поле Иван Ракитич, което провокира съдията да предупреди официално за втори път играча на Бетис и по този начин да остави домакините с десетима души на терена.

Именно Ракитич след асистенция на Лионел Меси в 50-ата минута откри резултата в полза на каталунците, а в 81-ата Бълхата предостави шанс на Луис Суарес да забие поредното си попадение в Примера и да оформи крайното 0:2.

Роналдо бе в суперформа доскоро, докато Барселона страдаше в средата на април, но с контузията си даде шанс на Суарес да го задмине на първото място в класацията на реализаторите в Примера дивисион.

Уругвайският стрелец вече има 35 попадения – 4 повече от Роналдо, след като постави рекорд в предишните два кръга, отбелязвайки последователно по 4 гола срещу Ла Коруня и Хихон. Меси пък вече има 15 асистенции и по този показател е ненадминат, а Суарес има точно толкова.

С 85 точки Барселона отново е на първо място след 36 кръга, а Атлетико има същия актив, след като по-рано в събота със страхотен гол на Антоан Гризман стигна до успех като домакин на Райо Вайекано.

Реал Мадрид е трети с 84 точки, благодарение на победата си също с 1:0 като гост на Реал Сосиедад, а голмайстор стана Гарет Бейл. Бетис е 13-ти с 41 пункта.


All Go@ls HD Re@l Betis 0-2 B@rcelon@by tony-hoksa1