Барселона разгроми безобразен Реал и се откъсна на върха (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Отборът на Барселона разгроми Реал Мадрид с категоричното 4:0 и то като гост на "Сантяго Бернабеу".

Това бе втора поредна загуба в Примера дивисион за "белия балет", което доведе до шест точки аванс за каталунците на върха. 

Те вече са с актив от 30 точки на лидерската позиция, а вечният им опонент остава с 24.

Първата по-сериозна възможност бе за "каталунците" в 6-та минута. Суарес получи топката отляво, след което комбинира с Неймар, но бразилецът не успя да уцели вратата от изгодна позиция.

Четири минути по-късно Барселона все пак излезе напред в резултата. След прекрасно подаване на Сержи Роберто, Луис Суарес остана очи в очи с Кейлор Навас и успя да го преодолее и да открие резултата.

В 24-та минута Барселона получи правото да изпълнява пряк свободен удар в опасна близост до вратата. Неймар стреля в десния ъгъл, но Навас успя да спаси. Минута по-късно Сержи Роберто се озова на добра позиция в наказателното поле, но не успя да намери целта.

Реал имаше възможност да изравни резултата в 28-та минута. "Каталунците" сбъркаха при изнасянето на топката, тя попадна в Модрич, който подаде към Хамес, а колумбиецът шутира, но Браво се намеси.

Малко по-късно се откри нова прекрасна възможност за домакините. Марсело и Хамес комбинираха отляво, след което колумбиецът центрира балонно в наказателното поле, Браво не успя да улови топката, но Роналдо не се ориентира добре и пропусна да изравни резултата.

В 40-та минута гостите успяха да вкарат втори гол. "Белите" загубиха топката в центъра на терена, Иниеста задържа, след което намери Неймар, който реализира за 0:2

В последните секунди на първото полувреме Барселона бе близо до трети гол. Неймар проби отляво и намери Суарес, оставяйки го пред празната врата, след като Навас бе елиминиран, но изстрелът на уругваеца бе изчистен от голлинията от Марсело.

Две минути след началото на второто полувреме Реал бе близо да се върне в мача. Марсело направи страхотен пробив отляво и излезе очи в очи срещу Браво, но стреля покрай вратата.

Само минута по-късно "белите" стигнаха до нова възможност. Бейл намери Хамес, който стреля силно от границата на наказателното поле, но стражът на Барса реагира прекрасно и изби.

Неймар бе близо да вкара второто си попадение в мача. Бразилецът изпълни фаул от границата на накaзателното поле, но Навас реагира страхотно и успя да парира.

В 53-та минута резултатът стана 0:3. Иниеста намери Неймар, бразилецът върна топката с пета към испанския халф, който реализира с мощен удар от границата на наказателното поле.

"Каталунците" продължиха да контролират играта и бяха близо до нов гол. Суарес бе изведен на добра позиция, но не успя да уцели вратата.

Реал Мадрид не се възползва от нова добра възможност. Тони Кроос центира от ъглов удар към Серхио Рамос, който върна топката към малкото наказателно поле, а там Рафаел Варан пропусна да реализира, стреляйки право в Клаудио Браво.

Страхотна контраатака на Реал в 67-та минута. Иско намери Гарет Бейл, уелсецът напредна, след което изведе Роналдо сам срещу вратаря, но изстрелът на португалската суперзвезда бе спасен от Браво.

В 74-та минута резултатът стана 0:4. Гостите организираха прекрасна атака и след няколко подавания в центъра топката стигна до Меси, който изведе Суарес на чиста позиция и уругваецът елегантно прехвърли Навас, отбелязвайки втория си гол в мача.

Пореден пропуск на домакините пет минути по-късно. Този път Карим Бензема не успя да се разпише останал сам срещу стража на Барселона.

В 81-та минута се откри втори шанс пред Карим Бензема. Той стреля чудесно с глава след центриране на Бейл, но Браво отново реагира прекрасно.

Положението за Реал стана още по-тежко в 84-та минута. Иско изпусна нервите си и изрита Неймар, за което получи директен червен картон.

Тимът на Луис Енрике бе близо до пети гол в 88-та минута. Гостите направиха страхотна контраатака, Неймар проби и центрира в наказателното поле към Мунир Ел Хадади, който бе останал абсолютно сам на точката на дузпата, но изпрати топката покрай вратата.

От 19:15 часа на стадион "Сантяго Бернабеу" ще се изиграе дербито на 13-я кръг в Ла Лига, като един срещу друг ще се изправят двата най-успешни отбора в страната - Реал Мадрид и Барселона.

Към момента каталунците са на първа позиция с актив от 27 точки, докато "белия балет" заема второто място с три пункта по-малко.

От началото на сезона играчите на Луис Енрике не показаха най-добрия си футбол, но постепенно влязаха в ритъм и записаха четири поредни победи в първенството.

"Кралския клуб" пък за първи път претърпя поражение във всички турнири преди паузата за изиграването на международните мачове, след като бе победен от Севиля с 3:2. Този мач отне и лидерската палка от Кристиано Роналдо и компания.

Рафаел Бенитес ще нареди своите в схема 4-3-3. Кейлор Навас е на вратата. Пред него в защита ще действат Данило, Рафаел Варан, капитанът Серхио Рамос и Марсело. Лука Модрич, Тони Кроос и Хамес Родригес ще оперират в средата, а атакуващото трио ще водят Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Гарет Бейл.

Луис Енрике също е наредил своите в 4-3-3. Неймар, Луис Суарес и Сержи Роберто ще са в предни позиции. Андрес Иниеста с капитанската лента, Серхио Бускетс и Иван Ракитич ще бъдат в средата. Хавиер Масчерано и Жерар Пике ще са в центъра на отбраната, а като бекове ще играят Жорди Алба и Даниел Алвес. На вратата очаквано е Серхио Браво. Суперзвездата на тима Лионел Меси е на резервната скамейка.