Анчелоти: Роналдо ще завърши кариерата си в Реал

снимка: БТА/AP

Бившият наставник на Реал Мадрид Карло Анчелоти смята, че Кристиано Роналдо ще завърши кариерата си при „белия балет“.

Договорът на португалската суперзвезда изтича през юни 2018 година, но той непрестанно е свързван с бившия си отбор Манчестър Юнайтед и ПСЖ.

Анчелоти заяви, че ще бъде изненадан, ако Кристиано напусне „Сантяго Бернабеу“.

Той записа името си в историята на Реал Мадрид, изравнявайки рекорда на Раул от 323 гола“, сподели италианският наставник пред „Le Parisien „.

„Не мога да си представя, че ще напусне Реал. Мисля, че той ще остане в Мадрид до края на кариерата си. Всички в клуба го обичат“, добави Анчелоти.

Роналдо се разписа два пъти във вратата на Малмьо в Шампионска лига преди седмица и изравни рекорда на Раул от 323 попадения и е на път да стане номер едно във вечната голмайсторска листа на „белите“.

Карло Анчелоти коментира и Анхел ди Мария, на когото също бе треньор в Реал Мадрид. Ди Мария напусна „Сантяго Бернабеу“ в посока Манчестър Юнайтед през лятото на 2014 година. Той не направи добър сезон при „червените дяволи“ и се присъедини към ПСЖ само година по-късно.

„Ди Мария ще помогне много на ПСЖ, тъй като той е отборен играч. В него няма капка егоизъм“, сподели бившият наставник на Реал.

„Аз го поставих в центъра на терена, тъй като Сами Кедира се контузи и ние трябваше да вземем решение. Той се справи много добре. Все пак не мисля, че това е най-добрата позиция за него. Той може да играе на крилото и дори като централен нападател“, завърши Анчелоти.