В Барса плануват Меси да се завърне за Ел Класико

снимка: БТА/AP

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси направи първи стъпки към завръщането си в игра, след като претърпя тежка травма в коляното, като в тима му се надяват Бълхата да може да е готов за игра на 22 ноември.

Датата обаче никак не е случайна - тогава ще се изиграе дербито на испанската Примера дивисион познато като Ел Класико, или иначе казано Реал Мадрид - Барселона.

28-годишният аржентинец бе една седмица с патерици, за да не натоварва крака си, но от днес той вече започна да се движи сам и сега го очаква рехабилитация.

Роджър Гиронес, физиотерапевтът на Барселона, е човекът, в чиито ръце ще бъде Меси в следващите 2 седмици, като мисията пред лекаря е да помогне на носителя на 4 награди Златна топка, да започне максимални физически натоварвания и в най-скоро време да се завърне в първия тим.

В каталунския тим предрекоха, че голмайсторът на клуба за всички времена ще бъде далеч от зеления килим в продължение на 7-8 седмици, което е точното време, което остава до пътуването до "Сантяго Бернабеу".