Бенитес е виновен, че Роналдо е слаб

снимка: БТА/AP

Реал Мадрид и Кристиано Роналдо изживяха ново разочароващо дерби. "Лос бланкос" успяха да спечелят срещу Атлетико (Мадрид) само един път от осем мача през миналия сезон.

Нещата изглеждаха добре за тима на Рафаел Бенитес, след като Бензема откри резултата в 9-та минута след прекрасно центриране на Дани Карвахал отдясно. "Белия балет" започна по-добре срещата и заслужено водеше в резултата.

Реал обикновено изпитва трудности, когато Атлетико поведе в резултата и се прибере в своята половина. Този път "белите" имаха предимство и трябваше да се възползват от него.

Вместо това те позволиха на "дюшекчиите" да се върнат в мача. Серхио Рамос загуби топката, след което направи дузпа, но Кейлор Навас успя да спаси след изпълнение на Антоан Гризман.

Това трябваше да бъде предупреждение за Реал, но Рафаел Бенитес изглеждаше доволен от крехката преднина на неговия отбор.

Той прибра своите в защита и бе наказан за това. Алваро Арбелоа направи груба грешка и позволи Джаксън Мартинес да го преодолее, след което подаде към Гризман, който отклони за Вието и резултатът бе изравнен.

Оставаха само 7 минути до края на срещата, но те се оказаха най-интересните в целия мач, тъй като и двата отбора се хвърлиха да печелят мача. Кристиано Роналдо стреляше от всякакви позиции и се опитваше да донесе трите точки на Реал Мадрид.

Португалецът трябваше да комбинира с Гарет Бейл при една от атаките, вместо да стреля от далечна дистанция. Роналдо имаше и претенции за дузпа в последните минути.

Суперзвездата на "белия балет" далеч не направи най-добрия си мач. Бенитес също има вина за това, тъй като неговият подход коства победата на "лос бланкос".

Може би щеше да е различно, ако Реал бяха продължи да играят атакуващо, както го сториха в първите минути. Много е трудно да се опиташ да излъжеш с 1:0 качествен отбор като Атлетико (Мадрид), и то на неговия терен.

С гол преднина и 14 минути преди края на срещата, треньорът на "белите" реши да смени Карим Бензема, а френският голмайстор определено не изглеждаше щастлив от това решение. Идеята на Бенитес бе да насити халфовата линия и на терена се появи Матео Ковачич. Гостите загубиха не само най-опасния си човек в атака, но и баланса в играта си.

"Бях сменен заради резултата. Треньорът искаше да се защитаваме повече", заяви Бензема след срещата.

Бенитес пък не смята, че е сбъркал с тактиката, заради която неговият отбор пропусна да спечели мача.

"Трябва да отдадем заслуженото на Атлетико. Ние не играхме много добре през втората част. Трябваше да отбележим втори гол през първото полувреме", сподели наставникът на Реал.

"Белия балет" пропусна да излезе отново на върха в класирането и записа второ поредно равеснтво, след като завърши 0:0 с Малага миналия уикенд.

Защитата определено е приоритет на Бенитес, но твърде много равенства могат да лишат "лос бланкос" от титлата. Наставникът има добри постижения в турнирните състезания, но не е печелил първенство от 2004 година, когато изведе Валенсия на върха в Примера.