МСН vs ББК - битката започва отначало

галерия:

снимка: youtube.com

Карим Бензема, Гарет Бейл и Кристиано Роналдо поведоха Реал Мадрид към "десетата" през сезон 2013/2014, а година по-късно Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар бяха в топ форма и помогнаха до голяма степен на Барселона да се поздрави с требъл (Шампиони на Испания, Купа на краля, Шампионска лига).

И двете тройки нападатели стартират сезона и битката между тях вече е факт.

През сезон 2013/2014 година Бензема, Бейл и Роналдо вкараха общо 97 гола, а 28 от тях бяха реализирани в Шампионска лига. Тогава португалецът подобри рекорда на турнира със 17 попадения, като бившият играч на Тотнъм добави 6, а 5 дойдоха от френския национал.

Интересното е, че през последния сезон, когато "белия балет" не спечели нито един трофей, триото, познато повече като BBC, вкара точно 100 попадения - 61 от Роналдо, 17 от Бейл и 22 от Бензема.

Тогава обаче на най-високата стълбичка в класирането се качи тройката нападатели на Барселона - Меси, Суарес и Неймар, които вкараха съответно 58, 25 и 39 гола или общо 122. Постижението на уругваеца обаче е най-ценено, тъй като той бе наказан за началото на сезона и дебютира с екипа на каталунците в края на октомври.

През последния сезон MSN вкара 27 гола в шампионска лига - Меси и Неймар по 10, Суарес 7 - като помогна за петата титла от най-престижния клубен турнир, в който те спечелиха с 3:1 на финала в Берлин срещу Ювентус.

В края на миналия сезон ВВС бяха критикувани за малкото отбелязани голове, като Бензема тогава отвърна, че триото предлага не само попадения, но и много асистенции. Статистиката обаче показва, че и в тази класация триото на Барса е по-напред - 55 срещу 46.

Сезон 2015/2016 започна сълно и шестимата атакуващи футболисти, макар че имаше съмнения около тримата на Реал, които изненадващо не успяха да вкарат на новака Спортинг Хихон, въпреки че създадоха 27 шанса за гол.

След това обаче всичко се промени - "кралския клуб" постигна победи с 5:0 и 6:0 съответно над Бетис и Еспаньол, като Бензема се разписа два пъти, Бейл също, а в последната среща суперзвездата CR7 изригна с пет гола и дори постави рекорд в клуба, за играч с най-много попадения с белия екип в Примера дивисион - 230, като изпревари легендата Раул, който има 228.

Барселона изигра няколко мача повече, тъй като се бореше за Суперкупите на Европа и Испания. След тези срещи и трите мача от Ла Лига Лионел Меси има в актива си 4 гола, Суарес е с два, а Неймар има един.

След три изиграни кръга в Примера, сега предстои дебютът на двата гранда в Шампионска лига, като "белия балет" посреща Шахтьор (Донецк) на "Сантяго Бернабеу" във вторник, а ден по-късно каталунците излизат срещу Рома на "Стадио Олимпико".