Никога не съм си представял, че ще стана футболист, признава Роналдо

снимка: БГНЕС/EPA

Суперзвездата на модерния футбол Кристиано Роналдо разкри пред списание "Хербалайф", че никога не си е представял, че един ден ще стане професионален футболист. 

Кариерата на малкия Роналдо започва на острова, където е роден - Мадейра, в тима на Андориня, но младежът никога не е мечтал за световния футбол.

"Всички в семейството ми обичат футбола. Един ден си играех сам на улицата и баща ми дойде и ми каза: Ако толкова обичаш футбола, защо не тренираш. И аз реших да започна.

Отидох на следващия ден и така се започна. Тренирах всеки ден, харесвах момчетата, обожавах да играя, а и баща ми постоянно ме гледаше. 

Да, справях се добре, но не съм си представял, че един ден може да играя за Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед или Спортинг", споделя Роналдо.

Въпреки това, бившият играч на "червените дяволи" твърди, че са му трябвали само няколко години, преди магията да започне.

"След три или четири години започнах да си мисля: Искам да играя на най-високо ниво. Започнах да гледам най-големите отбори и да нося техни тениски", завърши CR7.