Кико Касия донесе успеха на Реал Мадирд над Милан след изпълнение на дузпи (ВИДЕО)

галерия:

снимка: realmadrid.com

Отборът на Реал Мадрид спечели приятелския турнир International Champions Cup в Китай игран на "Шанхай стейдиъм", след като надделя над Милан с 10:9 след изпълнение на дузпи. През редовните 90 минути двата тима не си реализираха попадение и се стигна до изпълнение на дузпи. Там новото попълнение на "белия балет" Кико Касия се превърна в герой за своите, след като спаси две изпълнения от бялата точка.

Срещата между Милан и Реал Мадрид започна с няколко бързи атаки, като първата по-опасна бе изненадващо пред вратата на Реал. В 3-тата минута Лука Антонели проби от ляво, навлезе в наказателното поле на противника и опита изстрел, но той бе блокиран от Рафаел Варан.

Очаквано през цялата първа част "белите" доминираха, но отново "росонерите" бяха тези, които можеха да стигна до гол шест минути преди почивката. М'Байе Ниянг бе поредният играч на "гостите", който успя да направи самостоятелен пробив. Тъмнокожият нападател премина без проблем покрай Пепе и Варан, но бе пресрещнат от Кейлор Навас преди да нанесе завършващ удар.

През първите 10 минути от втората част, отборът на Милан рядко излизаше от половината си, като имаше период от 2-3 минути, в които Диего Лопес бе обстрелван постоянно от иргачите на Рафаел Бенитес. Най-чистите положения бяха изпуснати от "заподозрените" Кристиано Роналдо и Гарет Бейл, но "кралския клуб" така и не можа да открие резултата.

След 70-тата минута двамата треньори направиха по няколко промени и това "уби" темпото на Реал и даде крила на Милан. 9 минути преди края на срещата Серхио Рамос допусна грешка в собствената си половина и това позволи на Карлос Бака да напредне с топката. Той лесно се освободи от още двама в бяло, след което стреля, но Кейлор Навас показа добър рефлекс и спаси 100%-ва голова ситуация.

Четири минути по-късно дойде ред и на мадридския тим да атакува. Денис Черишев, който се появи на мястото на Роналдо на терена, проби добре от ляво и реши да стреля, но шутът му бе блокиран от играч в "червено-черно" и топката излезе в корнер.

В крайна сметка нито един то двата тима не успя да вкара гол и се стигна до изпълнение на дузпи. При първите 5 удара от 11-те метра Карлос Бака и Тони Кроос изпуснаха, което доведе до допънителни наказателни удари. Там се стигна до удари и на двамата вратари и първо Кико Касия вкара своята дузпа, а след това и спаси тази на своя колега  - 16-годишният Джанлука Донарума. По този начин тимът на Рафаел Бенитес триумфира в надпреварата International Champions Cup, след като постигна победи над Интер и Милан.