Официално: Арда Туран е играч на Барселона, но до кога?

снимка: fcbarcelona.com

Каталунският гранд "Барселона" обяви официално привличането на Арда Туран от "Атлетико" (Мадрид). Шампионът на Европа ще плати 34 милиона евро на "дюшекчиите" за услугите на турчина, който ще се обвърже с "Барса" до 2020.

Испанският клуб обаче си запазва правото да върне Арда на "Атлетико" до 20 юли, но до тогава трябва да платят и неустойка в размер на 3,4 милиона евро.

"Барселона и Атлетико Мадрид постигнаха споразумение за трансфера на Арда Туран в каталунския клуб. Барселона обаче си запазва правото да върне играча на Атлетико до 20 юли", обявиха от Барса.

Причината за договорката между двата клуба са насрочените за 18 юли избори за нов президент на "Барселона". Ако новият президент е против трансфера, той може да спре сделката. "Барса" изпревари "Челси" и "Манчестър Юнайтед" в битката за подписа на Туран, като поне до 20 юли нямат шанс да вземат този играч.

Сделката бе одобрена и от Управителния съвет на Барселона, който единодушно гласува "за". Шефовете прецениха, че това решение е в най-добър интерес на клуба, като така все пак ще бъде уважено и решението на новия президент, който и да е той.

"Стандарт"