Барселона отново е на финал за Купата на Краля (ВИДЕО)

галерия:

 Отборът на Барселона се класира на финал в тазгодишното издание на Купата на Краля, след като днес каталунците спечелиха с 3:1 и втория си 1/2-финален двубой с Виляреал.

След като вече победиха съперника си в първия двубой на "Камп Ноу", днес два гола на Неймар и един на Луис Суарес на "Ел Мадригал" означаваха втори пореден финал за каталунците в последните два сезона. Точен за Виляреал пък бе бившият футболист на победителите Джонатан дос Сантос.

Неприятните новини за Луис Енрике дойдоха от контузията, която Серхио Бускетс получи в края на първата част.

Така на финала Барселона ще се изправи срещу победителя от двойката Еспаньол - Атлетик Билбао, които ще изиграят своя реванш днес.

Наставникът на каталунците Луис Енрике заложи на звездното си трио Лионел Меси - Неймар - Луис Суарес в атака, докато Рафиня и Андрес Иниеста започнаха в средата на терена пред Серхио Бускетс. Мартин Монтоя и Жорди Алба започнаха на двата фланга на отбраната, докато Хавиер Масчерано и Жерар Пике оформиха двойка централни бранители пред вратаря Марк-Андре тер Щеген. 

Треньорът на Виляреал Марселиньо гласува доверие на Лусиано Вието и Уче в атака, а Денис Черишев и Джонатан дос Сантос трябваше да оперират по двата фланга. Мануел Тригейрос и Томас Пиня започнаха в полузащита, а Хауме Коста, Виктор Руис, Матео Мусакио и Марио Гаспар стартираха в отбрана пред Серхио Асенхо.

Още в 2’ домакините застрашиха пазената от Тер Щеген врата, но изстрелът на с глава на Черишев излезе в аут. Само минута по-късно Барселона наклони сериозно везните в своя полза, защото “лос кулес” съумяха да открият резултата. Прекрасно подаване на Лионел Меси намери Неймар в наказателното поле на Виляреал, а бразилецът едно докосване преодоля съпротивата на Асенхо, бележейки за 0:1.

4134846

В 7’ Виляреал пропиля страхотна възможност за изравняване на резултата. Денис Черишев остана напълно непокрит в наказателното поле на Барселона, но руският национал не успя да уцели вратата от около метър-два разстояние до голлинията. В 12’ Лусиано Вието засече кълбото с глава, но право в ръцете на Тер Щеген. В 17’ до удар достигна и Уче, но нигериецът нацели външната страна на мрежата. В 20’ “жълтите” за пореден път стигнаха до шанс, но този път Тер Щеген се намеси след изстрел на Черишев.

Добрата игра на домакините все пак даде резултат в 39’, когато равенството на “Ел Мадригал” бе възстановено. Хауме Коста центрира на далечна греда в наказателното поле на Барса, а бившият играч на каталунците Джонатан дос Сантос се озова на точното място в точното време, за да отбележи - 1:1.

Три минути преди почивката Луис Енрике трябваше да извърши и принудителна смяна, а получилият контузия Серхио Бускетс отстъпи мястото си на Жереми Матийо. Французинът застана в сърцето на отбраната, докато Хавиер Масчерано зае мястото на Бускетс в средата на терена за “блаугранас”.

4134844

Десет минути след почивката Лионел Меси напомни за присъствието си на терена. “Десетката” на “лос кулес” си намери позиция за изстрел и завъртя топката с левия крак, но Асенхо плонжира и умело отрази.

В 65’ надеждите на Виляреал за нещо повече в двубоя сякаш бяха окончателно прекършени, тъй като “жълтата подводница” остана с десет души на терена. Томас Пиня влезе по необмислен начин с двата крака срещу Неймар, за което и халфът на домакините видя червения цвят на картона.

4134845

Червеният картон на Пиня до голяма степен свали гарда на домакините, като това пролича в 72', когато Неймар бе оставен напълно сам срещу Серхио Асенхо. Бразилецът опита да отбележи, но стражът на домакините съумя да спаси.

Прошка обаче нямаше две минути по-късно, когато Луис Суарес практически класира Барселона на финал за Купата на Краля. Уругваецът получи отлично подаване от Масчерано и финтира Асенхо, като на празна врата "деветката" нямаше как да сбърка, вкарвайки лесно за 1:2.

Крайното 1:3 бе оформено минути преди края, когато Неймар отбеляза и втория си гол в срещата. Бразилската перла на "лос кулес" засече поредно перфектно центриране на Шави Ернандес, с глава реализирайки и последния гол в срещата за вечерта.