Реал Мадрид громи в мач №700 на Кристиано Роналдо

снимка: БТА/AP

Временно Реал Мадрид се завръна на челното място в Примера дивисион, след като в мач от 10-ия кръг на испанския шампионат възпитаниците на Карло Анчелоти нямаха никакви проблеми срещу Граната, побеждавайки с 4:0 като гост.

Роналдо (гол във 2' и асистенция) и Карим Бензема (гол в 54' и две асистенции) бяха главните действащи лица в срещата, отбелязвайки първия и третия гол в срещата, но най-големите аплодисменти са за Хамес, който отбеляза 2 гола – в 31' и 86'.

Кристиано продължи умопомрачителната си голова серия, като вече има 23 гола във всички турнири (за Реал Мадрид 22 и Португалия 1), а в същото време вече има 17 попадения в Ла Лига.

Това беше и мач №700 на Кристиано Роналдо в професионалната му кариера, като той вече има 448 гола. В същото време той се превръна в първия футболист от сезон 99/00, който бележи 17 гола в първите си 10 мача в първенство от Стария континент. Последният играч, направил това, беше Рууд Ван Нистелрой за ПСВ.

Това изпрати Реал Мадрид на 1-о място с актив от 24 точки преди срещата на Барселона срещу Селта по-късно тази вечер. „Кралския клуб“ пък няма загубена точка от 13-и септември насам във всички турнири, в които участва.

Още във 2' столичани объркаха плановете на скромния си домакин, след като край аутлинията Карвахал успя да издебне защитник и буквално от крака му пусна за Бензема. Нападателят не се поколеба и подаде на Роналдо, който с плътен удар откри резултата, заковавайки 20-ия си гол за сезона с Реал Мадрид.

Положенията пред вратата на домакините продължиха да се редят едно след друго, въпреки че рано-рано Карвахал трябваше да излезе заради разтежение. Арбелоа също толкова успешно тормозеше защитата на Гранада, а в 31' Реал подпечата победата си в мача.

След изпълнение на тъч топката беше насочена към Бензема. Френският нападател чукна топката над защитник, подавайки към Хамев с горния десен ъгъл на наказателното поле. Колумбийската звезда без подготовка стреля от въздуха и прати топката в скобата отдясно на вратата – 2:0 след фантастично попадение.

С това и по-интересните положения за първата част приключиха, а Гранада се отчете само с един точен удар, вещо отразен от капитана на „белия балет“, който игра с черните си екипи тази вечер.

След почвиката Реал Мадрид логично намали темпото, но падна още един страхотен гол във вратата на Гранада. В 54' Кроос намери Роналдо пред наказателното поле, който с гръб към вратата изчака включването на Бензема. С пета португалският ас изведе тарана на „кралския клуб“ и френският национал реализира, добавяйки гол към двете си асистенции – 0:3.

Това позволи на играчите на Карло Анчелоти да се отпусна, а с това и Гранада получи няколко шанса. Най-добрият от тях беше за резервата Рочина, който в 70' остана сам срещу Касияс, но Серхио Рамос на два пъти успя да го блокира, а след това от воле прати топката в аут.

Унесени в атака играчите на домакините забравиха да се защитават и контраатака в 87' донесе още по-убедителна победа на Реал. Арбелоа беше изведен в наказателното поле и се опита да пусне за Роналдо. Топката остана зад Кристиано, но той успя да я отиграе достатъчно, че да я насочи към вратата, където Хамес изпревари защитник и засече за крайното 4:0.