Нова издънка и Реал е аут за титлата и на теория

галерия:

снимка: БТА/AP

Рeал Мадрид загуби гостуването си на Селта с 2:0 и по този начин и на теория загуби шансове за титлата.

Чалрс реализира попаденията за тима на Луис Енрике – по едно и в двете полувремена. Той откри в 43-а минута, а в 63-а удвои, за да изкачи Селта на осмо място в класирането.

Наставникът на Реал Мадрид Карло Анчелоти пък на практика бе отписал борбата за трофея и бе оставил голяма част от своите титуляри да почиват, за да са във форма за финала в Шампионската лига.

Така извън състава останаха Гарет Бейл и Кристиано Роналдо. Освен тях извън състава останаха Рафаел Варан, Пепе и Дани Карввахал. Карим Бензема пък получи контузия.

Това даде шанс на Алваро Мората да стартира като титуляр на върха на атаката. Сами Кедира пък се завърна на терена за първи път от ноември месец насам.

4085424

Реал изигра доста слаб мач, а две грешки на Серхио Рамос и Шаби Алонсо костваха поражението на тима. Домакините бяха по-добрият тим почти през целия двубой и откриха в 43-а минута чрез Чарлс, който открадна топката от Рамос и елиминира Диего Лопес за 1:0.

В началото на втората част мадридчани натиснаха и имаха няколко шанса за гол чрез Лука Модрич и Алваро Мората, но вратарят на Селта Серхио Алварес се справи блестящо.

В 63-а минута Чарлс реализира второто си попадение, който се възползва от слаб пас на Шаби Алонсо, за да елиминира Диего Лопес за втори път. Секунди преди това Иско бе пропуснал да изравни.

4085425

До края на мача темпото се диктуваше от Реал, но гол във вратата на Селта така и не падна. Напротив в края на двубоя Диего Лопес трябваше да спасява своята врата след удари на Алекс Лопес и Фабиан Орелана, а в продължението Марио Бермехо удари греда след шут от сериозна дистанция.

Така Реал Мадрид остава на трето място в класирането с актив от 84 точки и не може да настигне Атлетико (Мадрид), който днес направи 1:1 като домакин на Малага и има 89 пункта кръг преди края. Това означава, че битката за титлата ще се реши в прекия сблъсък между „дюшекчиите“ и Барселона на „Камп Ноу“. Барселона завърши 0:0 с Елче и има 86 точки.

Селта се намира на осма позиция в Примера Дивисион с 49 точки.