В Борусия нямат отговор за случилото се срещу Ливърпул

снимка: БГНЕС/EPA

Полузащитникът на Борусия Дортмунд Марко Ройс не бе на себе си след отпадането от Ливърпул в 1/4 финалите на Лига Европа. Немците водеха с 3:1 след близо час игра на "Анфийлд", но домакините успяха да нанижат три попадения до края и продължават напред в турнира.

"Трудно ми е да намеря думи да опиша този мач. Бяхме добри през първото полувреме, бързо поведохме с 2:0. През второто полувреме продължихме да атакуваме, тъй като беше очевидно, че и Ливърпул също ще го прави, отново и отново. При 3:1 контролирахме играта. Случилото се е необяснимо, то не трябваше да става. Безумно ни е обидно, че се случи", призна Ройс.

Същите думи изрече и треньорът на немския тим Томас Тухел на пресконференцията след мача.

"Не мога да дам обяснение за резултата от двубоя, тъй като той не бе логичен. Получи се емоционален мач. При 3:3 никой не се съмняваше,

че срещата ще завърши различно. Това беше съдба, но ние направихме пропуски и не съумяхме да доведем нещата до победен край. В спорта са важни победите, а ние днес не го направихме. Остава ни да признаем поражението и като загубила страна да поздравим Ливърпул за успеха. Такива загуби трябва да се приемат по шампионски", заяви Тухел.