Ван Гаал се кефи на победата над Мидтиланд: Бяхме страхотни

снимка: БГНЕС/EPA

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис Ван Гаал сподели, че неговият тим е изиграл много силен двубой при домакинската победа с 5:1 над датския Мидтиланд в срещата реванш от Лига Европа.

След изразителния си успех на „Олд Трафорд”, „червените дяволи” се класираха за следващата фаза на надпреварата с общ резултат 6:3.

„Представянето ни бе страхотно. Според мен феновете са останали доволни от атакуващия футбол, който демонстрирахме. Гостите минаха веднъж централната линия и вкараха гол. Нормално е това да окаже влияние върху нашата увереност, но ние продължихме да играем по същия начин. Дори и след като пропуснахме дузпа не се предадохме и продължихме да се борим и затова трябва да поздравя моите играчи”, обясни Ван Гаал.

Холандският специалист коментира и представянето на 18-годишния Маркъс Рашфорд, който направи изключителен дебюти с екипа на „червените дяволи”, отбелязвайки 2 гола за успеха.

„През първото полувреме той се движеше много по страничната линия, затова на полувремето му казах да играе близо до вратата и че това ще му помогне да отбележи. И той го направи – два пъти”, допълни още мениджърът на Юнайтед.