ПАОК пак буксува в Европа, Бербо резерва (ВИДЕО)

снимка: PAOK FC

ПАОК с Димитър Бербатов в състава си през второто полувреме пропусна изгоден шанс да се постави на полпозишън за излизане от груповата фаза на Лига Европа, след като пропусна да победи основния си конкурент за второто място в група С – ФК Краснодар.

Двубоят пред почти пълните трибуни на стадион „Тумба“ завърши 0:0, като първата част бе скучна, а втората предложи няколко изгодни положения и за двата тима, но така и не се стигна до попадение.

ПАОК има само едно поражение в последните си осем срещи – 0:2 от Олимпиакос в гръцката Суперлига – но не може да се похвали с особени позитиви от тази серия, защото остава с 3 точки на трето място в класирането на Група С след три мача.

Краснодар е с 4 пункта на второ място, а лидер продължава да бъде Борусия (Дортмунд) със 7, след като по-рано днес с хеттрик на Пиер-Емерик Обамеянг спечели с 3:1 визитата си на Габала.

FK Qabala 1 - 3 Borussia Dortmund 22102015...by buzzvidz

ПАОК бе по-активният от двата тима и изнасяше топката по-успешно с повече подавания, но домакините изпитваха трудности да материализират атаките си, когато се приближаваха до противниковото наказателно поле. Показателен бе шансът пред Гари Родригес в 20-ата минута, когато той бе изведен в пеналтерията отляво, но се забави и не можа да обработи кълбото навреме, след което то бе изчистено в ъглов удар.

И двата отбора страдаха от липса на прецизност при пасовете по земя, като не успяваха да осъществят значителна поредица от подавания, с което мачът се насити с брак и неправилни отигравания. Домакините превключиха на режим с дълги подавания към Жайро, Родригес и Атанасидис в предни позиции, без обаче това да им носи някакви позитиви.

Играта съвсем се накъса в последните минути на първата част и не бе изненадващ фактът, че двата тима се прибраха на почивка без голове и без създадени чисти положения.

След почивката продължаваше да личи по-голямото желание на ПАОК да пресира и да атакува съперника, но опасните ситуации пред вратата на Краснодар лиспваха. Димитър Бербатов влезе в игра, за да освежи действията на своите съперници, но играта все така бе накъсвана от футболистите на двата тима.

Заради проливния дъжд теренът на "Тумба" бе в тежко състояние и допълнително затрудняваше отборите. В 66-ата и 67-ата минута обаче двата тима си размениха по едно чисто положение, след като първо Сабо изпусна да намери очертанията след силен пробив по дясното крило на Скондас, а на вратата на домакините с чудесна изява се отличи вратаря Гликос, който отрази един от редките удари в очертанията на рамката от страна на Лаборде.

Подемът на двата тима в мача бе затвърден в 75-ата минута с нов изстрел в очертанията на вратата, този път от страна на Жайро, но той не можа да затрудни особено стража на Краснодар. В 78-ата Бербатов направи двойно подаване с Жайро и пусна към Кача, който от около 30 метра тества уменията на Дикан, но вратарят на руснаците отново се прояви на висота.

Йеджечик получи втори жълт картон в 88-ата минута и ПАОК се оказа с числено предимство в решителните мигове от срещата, но около 90 секунди по-късно и Жайро бе изгонен от съдията за нарушение, с което спря контра на Краснодар.