Зидан след триумфа в Милано: Благодаря на Перес за възможността, сбъднах мечтата си

снимка: БГНЕС/EPA

"Много съм щастлив, тъй като животът ми отдавна е свързан с този велик клуб Реал Мадрид", заяви наставникът на "белия балет" Зинедин Зидан.

Французинът изведе Реал до 11-и триумф в Европа в дебютния си сезон като треньор.

"Физически не ни беше лесно, но това е нормално. Трябваше да се справим и с много сериозен психологически натиск. В края на краищата изпълнихме задачата си. Когато печелиш нещо подобно на Шампионската лига, това има огромно значение за играчите и треньорския щаб.

Мечтаех си за това. Когато президентът ми даде такъв шанс, с този отбор, с играчи от такъв калибър, с такива талантливи футболисти, аз наистина получих възможност да постигна нещо сериозно. Направихме го! Бях с Реал първо като играч, после като асистент и сега като треньор.

Наистина съм горд, че се намирам в това великолепно семейство. Двата отбора извървяха целия път до края - до серията дузпи. Там спечелихме, но всичко съвсем лесно можеше да се развие по обратния начин.

Поздравявам Атлетико и Симеоне. Той е велик треньор и аз, разбира се, съм много радостен от успеха. Кристиано не беше контузен. Той беше с нас и ни донесе победата. С него всичко беше наред, бореше се, тича много, направи сума ти полезни неща. Роналдо винаги помага на своите партньори", заяви Зидан.