Атлетико – класически тип трагичен герой

снимка: БГНЕС/EPA

Атлетико (Мадрид) отново върнаха романтиката във футбола и впечатлиха света с представянето си в Шампионска лига, но както се случи и през 2014 година, загубиха финала от големия си враг Реал Мадрид.

„Дюшекчиите“ отстъпиха след изпълнение на дузпи заради грешка от бялата точка на Франсиско Хуанфран, след като редовното време и продълженията завършиха при резултат 1:1 – Серхио Рамос вкара за „белия балет“, а резервата Яник-Ферейра Караско бе точен за „червено-сините“.

Атлетико (Мадрид) за втори път в последните три години остана на крачка от изумителното постижение да вдигне трофея в Шампионска лига, като отново разчупи стереотипа в Испания и прослави страната в Европа, нищо че традиционно Барселона и Реал Мадрид се наричат грандове от Примера дивисион.

Още по-болезнен за Атлетико е фактът, че „дюшекчиите“ нямат поражение в последните си девет мача срещу Реал Мадрид в Примера дивисион и Суперкупата на Испания – на домашната сцена – като са спечелили пет от тях.

В Шампионска лига обаче през последните три години „белия балет“ на три пъти разплака феновете на вдъхновяващия отбор на Диего Симеоне – 4:1 на финала през 2014-та, елиминация с 1:0 общ резултат от двата мача на четвъртфиналите през 2015-та и сега новото разочарование след изпълнение на дузпи.