Реал изстрада 11-ата си корона, сълзите отново са за Атлетико (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Реал Мадрид стигна до бленуваната 11-та титла от Шампионска лига, след като спечели след изпълнение на дузпи един от най-вълнуващите и паметни финали в турнира, поваляйки големия си съперник Атлетико (Мадрид).

Редовното време и продълженията завършиха 1:1, като дузпите решиха новия крал на европейския футбол, а Франсиско Хуанфран – перфектен по време на мача – прати кълбото в страничната греда.

Суперзвездата Кристиано Роналдо, който очевидно не беше физически на ниво за големия мач и в игровото време бе почти незабележим, реализира решителния удар от 11-те метра и отново донесе купата на Реал Мадрид.

Зинедин Зидан стана седмият в историята с титла от Шампионска лига като играч и треньор, а Серхио Рамос с откриването на резултата в 15-ата минута стана петият футболист с голове в два финала – след Самуел Ето'о, Лионел Меси, Раул Гонсалес и Кристиано Роналдо.

Антоан Гризман изпусна дузпа в 48-ата минута, но Атлетико материализира превъзходството си в мача след инкасирания гол и стигна до заслужено изравняване в 79-ата минута, дело на резервата (и бивш съотборник на Димитър Бербатов в Монако) Яник-Ферейра Караско.

В крайна сметка Реал не бе по-добрият отбор в изключително уравновесения, но и вълнуващо драматичен финал, но заслужи повече правото да се нарича крал на европейския футбол.

Още в 6' играчите на Зинедин Зидан можеха да открият резултата, след като Гарет Бейл шутира силно от свободен удар, а Каземиро отклони, но Ян Облак застана на пътя на топката и спаси чисто голово положение.

Само 9' по-късно обаче капитанът на "белия балет" Серхио Рамос откри резултата. Защитникът пресече удар към вратата на Гарет Бейл, като при положението "гостите" имаха основателни претенции за засада.

До края на първата част играта на терена в Милано бе равностойна и до голова ситуация не се стигна.

GOAAAAAL: Real Madrid take the lead through Sergio Ramos #uclfinalpic.twitter.com/014Z3hJFiO

— TheSportsHangout (@Sports_Hangout) May 28, 2016

Само минута след подновяването на играта се стигна до пас към Фернандо Торес, който бе препънат и последва сигнал за дузпа. Антоан Гризман застана зад топката, но мощният му шут се спря в напречната греда.

В 50' Дани Карвахал получи разтежение и се наложи принудителна смяна, каот на мястоот на десния защитник се появи Данило.

До 65' играчите на Диего Симоне наложиха сериозен натиск, но така и не намираха път към вратата на Кейлор Навас.

Пет минути по-късно Бензема бе изведен отлично в наказателното поле на Атлетико, но ударът му бе спасен от Ян Облак.

11' преди края на сраща се стиигна до изравняване на резултата. Хуанфран проби от дясно и центрира в наказателното поле, където Караско се оказа по-бърз от защитата на Реал и вкара за 1:1 от вратарското поле.

Реал се оказа по-деев в търсенето на гол преди края на редовното време и отново създаде проблеми на противника с центрирания от статични положения, но не се стигаше до точни удари във вратата.

В крайна сметка за осми път в историята финалът в Шампионска лига трябваше да се реш в продълженията, което не бе добра новина за Роналдо, защото той трябваше да издържи още 30 минути, въпреки физическите си проблеми, защото Зидан бе използвал всичките си резерви.

But de Carrasco pour l'Atlético Madrid à la... by D8TV

Въпреки че темпото остана високо и двата тима редуваха атаки към вратата на противника, но в крайна сметка не бяха създадени голови положения. Гарет Бейл и Кристиано Роналдо получаваха допълнителна лекарска помощ на паузата между двете продължения.

Също както преди две години, така и сега, финалът между мадридските грандове вървеше при резултат 1:1 след 105 минути. Във второто продължение пък почти не се игра футбол заради крайното изтощение на играчите на двата тима, като предимно крампите ги възпрепятстваха да покажат най-доброто от себе си.

Реал Мадрид повече прекара в половината на съперника, но отново без да създаде особени притеснения за вратаря Ян Облак - титлата за седми път трябваше да бъде решена след дузпи, като това се случва за първи път от 2012 година.

Дузпите

Лукас Васкес препарира Облак при първата дузпа - 1:0.

Антоан Гризман този път изпълни изключително спокойно и точно своя удар - 1:1.

Третата дузпа също бе отбелязана крайно убедително - 2:1 с попадение на Марсело.

Габи Фернандес впечатли с атрактивно изпълнение в горния ъгъл за 2:2.

Гарет Бейл нямаше проблеми, а Облак отново действа неадекватно и не мръдна - 3:2.

Саул Нигес продължи демонстрацията на железни нерви от играчите с прекрасно изпълнение за 3:3.

Серхио Рамос - героят за Реал - отново не разочарова и без проблем направи 4:3.

Франсиско Хуанфран прати кълбото в страничната греда и даде предимство на Реал! - 4:3!

Кристиано Роналдо трябваше да донесе отново титлата на Реал и го направи - 5:3!