Реал разстреля Сити и си спретна градско дерби за финал в Шампионска лига! (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БТА/AP

Реал Мадрид се класира на финала в Шампионска лига за 14-ти път (от 27 участия на полуфинал) и ще се бори за рекордна 11-та титла в най-силния футболен турнир. „Белия балет” осигури на испанската столица второ поредно градско дерби в битката за трофея през последните три години, след като ще мери сили с добрия си познайник Атлетико (Мадрид).

„Кралския клуб” елиминира очаквано Манчестър Сити, като спечели с 1:0 реванша на стадион „Сантяго Бернабеу”, благодарение на гола в 20-ата минута на Гарет Бейл.  Тъй като уелсецът по-скоро се опита да центрира и топката рикошира в крака на Фернандо, за да влезе във вратата, попадението бе записано като автогол – първият в полза на Реал Мадрид в турнира от 2003 година насам.

При нулевото равенство в Англия миналата седмица дори този минимален успех бе достатъчен, за да стигне отборът на Зинедин Зидан до последното препятствие преди славата в Шампионска лига.

Както е известно, снощи Атлетико (Мадрид) елиминира Байерн, въпреки че загуби с 1:2 гостуването си на „Алианц Арина”, защото бе спечелил с 1:0 първия двубой на „Висенте Калдерон”.

Така на финала на стадион „Джузепе Меаца” в Милано отново ще гледаме мадридските колоси Реал и Атлетико в спор за титлата в Шампионска лига, както беше и през 2014 година, когато „белия балет” спечели с 4:1 след продължения и стигна до бленуваната „Ла Десима”.


All Goals HD - Real Madrid 1-0 Manchester City...by directgoal

Срещата започна с повече владение на топката от страна на Сити, което бе леко изненадващо, но пък в първите 10-ина минути не бяха отправени никакви удари към някоя от двете врати.

Най-неприятната новина за гостите дойде в 9-ата минута, когато Венсан Компани получи разтежение в бедрото след неточен пас при изнасянето на топката - контрата на Реал не се получи, а белгийският защитник трябваше да бъде заменен принудително от Елиаким Монгала.

Кристиано Роналдо в 13-ата минута с глава отправи първия удар в срещата, след като Мадрид организира отлична многоходова акция и Даниел Карвахал центрира отдясно, но CR7 прати кълбото встрани от вратата.

В 20-ата минута Реал Мадрид откри резултата след великолепно изпълнение на Гарет Бейл, който бе първият играч на "белия балет", получил топката на добра позиция в наказателното поле, след като Карвахал го изведе отдясно. Уелсецът опита да центрира успоредно на голлинията, но след рикошет от крака плонжиралия Фернандо кълбото придоби неспасяема парабола и матира Джо Харт - 1:0.

Роналдо отправи още един неточен изстрел малко след отбелязването на гола, а Сити тотално сдадоха инициативата и рядко напускаха собствената половина, защото натискът на Реал се усилваше. "Белия балет" не бе съгласен да води само с едно попадение и това личеше от нестихващите атаки към Харт, били те и не особено опасни.

В 36-ата минута заради спорна засада бе отменено второ попадение на Реал, дело на Серхио Рамос, който получи топката в малкия пенал от Пепе, именно останал зад защитата след центриране на Тони Кроос от фаул.

В 43-ата минута Гарет Бейл отправи далечен изстрел, с който не затрудни особено Джо Харт, a секунди по-късно Фернандиньо стреля мощно от 20-ина метра и прати кълбото на сантиметри от гредата - това се оказа последната интересна ситуация преди почивката на "Бернабеу".

В началото на второто полувреме Мадрид изглеждаше пълен господар на терена и удари на Хесе и Лука Модрич не намериха целта. Сити от своя страна пък изобщо не можеше да постави под напрежение съперника в собствената му половина.

В 59-ата минута Роналдо получи трети шанс да обстрелва вратата от наказателното поле, но този път Джо Харт парира диагоналния му удар. Малко по-късно Гаел Клиши оклони нов изстрел на Роналдо и топката профуча малко покрай гредата, а при изпълнението на корнера Гарет Бейл с глава нацели сглобката.

В следващите минути двата тима направиха няколко смени - за Реал влезе Васкес вместо Хесе, а Сити вече разчиташе на Стърлинг и Ихеаначо в предни позиции. След 80-ата гостите наистина опитаха да отговорят на предизвикателството, но страдаха от липса на креативност и изобретателност в атака, докато Реал не се стремеше непременно да търси втори гол.

Виждайки че опитите на Сити да превземе наказателното поле на домакините не се получават, в 89-ата минута Серхио Агуеро отправи първия си и единствен удар към противниковата врата, но кълбото профуча на сантиметри над гредата.

В крайна сметка Реал Мадрид празнуваше след последния съдийски сигнал за достигането до 14-ти финал в Шампионска лига!