Сити и ПСЖ жертват здравето на звездите си за място на 1/2-финал

снимка: БГНЕС/EPA
 
„Манчестър Сити“ и ПСЖ са готови на всичко за място на 1/2-финалите в Шампионската лига. Англичаните са едни гърди пред шампиона на Франция преди реванша, след като измъкнаха 2:2 в Париж преди седмица.

Сега на „Итихад“ правят и невъзможното, за да вдигнат контузения капитан Венсан Компани, който пострада преди месец в друг мач от същата надпревара - този срещу „Динамо“ (Киев).

Белгийският национал бе отписан от сметките на мениджъра Мануел Пелегрини до края на сезона, но от лекарския щаб форсираха възстановяването му след положителния резултат във Франция.

„Откакто започна да тренира с отбора, има възможност да участва в мача - коментира чилийският мениджър на „гражданите“ - Това е трудно решение. Най-лесно е да излезе на терена, но много по-трудно е да се прецени дали ще бъде правилно. Не е въпросът Компани да играе само първите 10 минути. Ще го тестваме и ще разговаряме с него.“

Положението в щаба на гостите не е по-различно. Наставникът Лоран Блан взе в групата Марко Верати и Хавиер Пасторе. И на двамата им липсва игрова практика, но се очаква един от тях да попадне дори в титулярния състав. Италианският полузащитник не е играл от 20 февруари, когато пострада в двубоя от Лига 1 с „Реймс“. А Пасторе доскоро имаше болки в бедрото.

Блан ще трябва да се оправя и без други две свои звезди - Блейз Матуиди и Давид Луис, които са наказани за мача.

Билетите за „Итихад“ бяха разпродадени преди дни, а мениджърът Пелегрини призова привържениците да повярват в крайния успех в турнира.

"Труд"