ПСЖ изпусна Ман Сити, хикс в Париж облагодетелства "гражданите" (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Манчестър Сити се противопостави повече от успешно на гости на Пари Сен Жермен в първия четвъртфинал от Шампионска лига на стадион "Парк де Пренс" и постигна отличен турнирен резултат - 2:2 - преди реванша на "Етихад".

Златан Ибрахимович пропусна дузпа още в 13-ата минута, а малко по-късно през първата част не можа да се разпише, останал сам срещу вратаря Джо Харт. Тези пропуски се оказаха прескъпи за домакините, защото в 38-ата минута Кевин де Бройне откри резултата в полза на "гражданите".

Само две минути по-късно изключителна глупост в защита на Фернандо доведе до гол на Ибрахимович за 1:1, а ПСЖ стигна до пълен обрат в 59-ата минута. Ибра нацели гредата малко по-късно, но с комични гафове в защита парижани допринесоха за изравняването в резултата в 72-ата минута от страна на Фернандиньо.

Така след като елиминира Челси, ПСЖ не можа да вземе аванс срещу втория пореден английски отбор, който срещат в Шампионска лига. Домакините имаха по-чистите положения, но не се възползваха от тях и напълно резонно Сити си тръгва от френската столица с позитивен турнирен резултат.


Paris Saint Germain 2 - 2 Manchester City All...by ViralDailyTV

ПСЖ започна по-активно срещата и съвсем нормално стигна до първите две чисти положения, като първо Единсон Кавани изведе Блес Матюйди сам срещу вратаря, но притичал защитник на Ман Сити се погрижи да наруши баланса на халфа на ПСЖ и да му попречи да стреля.

В 13-ата минута Давид Луис по най-добрия начин успя да изработи дузпа, след като овладя топката в наказателното поле и финтира Бакари Саня, който пък го спъна, а бразилецът се погрижи да извлече максимума от ситуацията и падна атрактивно в пеналтерията. 

Златан Ибрахимович обаче не можа да преодолее Джо Харт от бялата точка и пропиля най-изгодната възможност да даде ранен аванс на ПСЖ.

Ибрахимович пропусна втори стопроцентов шанс да открие резултата в полза на ПСЖ в 25-ата минута, когато бе изведен сам срещу вратаря и имаше достатъчно време да си избере как да отиграе ситуацията. Шведът реши да стреля над Харт, но от 15-ина метра прати кълбото над гредата и отново ядоса феновете.

В 38-ата минута сериозните пропуски на домакините им се сториха още по-пагубни, след като Кевин де Бройне получи топката в наказателното поле от Фернандиньо и с пронизващ изстрел не остави никакви шансове на Кевин Трап - 0:1

Kevin De Bruyne Goal HD - PSG 0-1 Manchester...by LiG2Fr

За съжаление на Сити, преднината им трая само 120 секунди, след като Фернандо направи изключителна глупост и след като получи топката от аут от Джо Харт, се забави прекалено и позволи на Ибрахимович да пресече паса му наляво. Шведът протегна крак и по такъв начин отклони топката, че тя влезе в опразнената мрежа - 1:1.

Zlatan Ibrahimovic Goal HD - PSG 1-1 Manchester...by Pathmanathan_Cumanan

Срещата се развиваше на далеч по-ниско темпо в първия четвърт час след почивката, като домакините имаха леко предимство, но едва в 60-ата минута се стигна до второ попадение в мрежата на Сити.

След изпълнение на ъглов удар Единсон Кавани засече топката с глава, но Джо Харт успя да я отклони встрани, само обаче за да я насочи на пътя на връхлитащия Адриен Рабио, който нямаше как да сбърка отблизо на полупразна врата - 2:1.

Adrien Rabiot Goal ~ Paris SG vs Manchester...by phuoc-vinh-dinh

Секунди по-късно след центриране отдясно Златан Ибрахимович нацели горната греда, а при добавката Кавани със странична ножица прати кълбото над гредата. В 72-ата минута по доста комичен начин Ман Сити стигна до изравняването, след като двамата централни бранители Тиаго Силва и Давид Луис по смехотворен начин не успяха да се справят с елементарно центриране отдясно на Бакари Саня. Топката първо рикошира в Серж Орие, след което залъга Луис и той падна на тревата, а Силва не можа да блокира последвалия удар на Фернандиньо - кълбото се отклони от краката на двамата бразилци и залъга Трап, оплитайки се в мрежата му - 2:2.

До края на срещата не бяха създадени нови положения, като по-агресивният отбор бе този на гостите, но в крайна сметка двата тима си стиснаха ръцете при равенство, което облагодетелства "гражданите".