ПСЖ с историческа победа над Челси на "Стамфорд Бридж" (ВИДЕО)

галерия:

снимка: БГНЕС/EPA

Отборът на Пари Сен Жермен се класира за 1/4-финалите на Шампионска лига, след като постигна победа с 2:1 като гост над Челси на стадион "Стамфорд Бридж".

Играчите на Лоран Блан показаха силна игра през първата част и заслужено поведоха още в 16' след попадение на Адриен Рубио. Само 10' по-късно Диего Коста изравни с прецизен удар.

Втората част започна с натиск на "сините", но вместо това гостите стигнаха първи до гол, който на практика реши всичко в срещата. Златан Ибрахимович попадна в прегръдките на своите, след като отбеляза своя гол №50 в европейски клубни турнири.

Победата на ПСЖ днес бе първа за френски тим на английска земя в най-престижния клубен турнир, а загубата за Челси бе първа от френски тим на "Стамфорд Бридж".

Срещата започна добре за домакините и още във втората минута те можеха да открият резултата. Вилиан комбинира със свободния Диего Коста в наказателното поле. Бразилецът финтира защитник на гостите, след което отправи изстрел, но Кевин Трап внимаваше и плонжира успешно, за да избие удара.

Веднага след това последва контра атака за гостите, но пасът на Анхел ди Мария към Златан Ибрахимович се оказа твърде силен за шведския нападател.

В шестата минута гостите стигнаха до опасно положение пред Тибо Куртоа. Ди Мария преодоля стража на Челси, но Бранислав Иванович изчисти в корнер. При последвалото центриране лондончани не изчистиха добре и кълбото стигна до Златан, който моментално изпрати топката във вратата, но както се видя и на повторението, голът не бе зачетен правилно заради засада.

Добрата игра на ПСЖ даде резултат. След 16 минути игра на "Стамфорд Бридж", играчите на Лоран Блан поведоха в резултата. Блес Матюиди комбинира с Ди Мария, който бързо изведе Ибрахимович на десния фланг. Шведският нападател подаде успоредно на вратата, а на правилното място бе Адриен Рабио, който засече за 1:0.

След допуснатото попадение, играчите на домакините наложиха сериозен натиск, който даде резултат в 27'. Уилиан изведе добре Коста, който с финт матира Тиаго Силва, след което промуши топката покрай Трап за 1:1.
До края на първата част и двата тима имаха шанс за втори гол, като Ибрахимович и Коста изпуснаха най-чистите положения за своя тим.
Втората част започна добре за играчите на Гуус Хидинк, като отново бе наложена пресата, която видяхме и след попадението на ПСЖ. 15 минути след подновяването на играта, героят на домакините Коста получи разтежение и бе заменен от Бертранд Траоре.
В 65' Трап направи две ключови спасявания едно след друго. Първо Уилиан нанесе удар от дъгата на наказателното поле, но след спасяването на стража на гостите, топката попадна в Еден Азар. Белгиецът веднага нанесе втори удар, но Трап отново спаси.
В 67' Ибрахимович на практика сложи край на интригата в срещата. Шведският напатадел получи прекрасен пас от Ди Мария в наказателното поле. Златан нямаше как да пропусне от толкова изгодна позиция и изведе отново тима си напред, а общият резултат се превърна в почти непосилен за домакините - 2:4.
 

Преди мача

Шампионът на Англия приема този на Франция в интересен двубой от 1/8-финалите на Шампионска лига на стадион "Стамфорд Бридж" в Лондон. Преди две седмици играчите на Лоран Блан постигнаха ценен успех над "сините" с 2:1 на "Парк де Пренс". 

Двата тима вървят по различен начин в местните си първенства. 

Челси стартира трудно и стигна почти до зоната на изпадащите, но след уволнението на Жозе Моуриньо и назначаването на Гуус Хидинк, лондончани сякаш започнаха сезона на ново и през 2016 година още нямат загуба в първенството.

ПСЖ пък е безкомпромисен лидер във Франция и въпреки, че допусна загуба и равенство в последните си две срещи, момчетата на Лоран Блан продължават да са обедителни лидери и почти сигурно са шампиони на страната си. 

Състави

Гуус Хидинк ще започне срещата с Куртоа, Кенеди, Кейхил, Иванович, Аспиликуета, Микел, Фабрегас, Азар, Уилиан, Педро и Коста.

Парижани пък ще стартират с Трап, Маркиньос, Силва, Луис, Максуел, Матюиди, Мота, Рабио, Ди Мария, Ибрахимович и Лукас.