ПСЖ излиза срещу историята и Челси в Шампионска лига

снимка: БГНЕС/EPA

Пари Сен Жермен има крехък аванс от 2:1 срещу Челси преди реванша от осминафиналите в Шампионска лига на стадион „Стамфорд Бридж“. „Сините“ обаче имат основания за оптимизъм, защото френският тим е отпадал и в двата случая досега, в които повежда с 2:1 след края на първия двубой.

Иначе ПСЖ преследва четвърто поредно класиране на четвъртфиналите в Шампионска лига, а Челси – четвърто в последните шест сезона и общо седмо в последните 10 години. Парижани пък само четири пъти са отпадали след победа в първия мач, като това им се е случвало 15 пъти, но в два от случаите победата е била 2:1 – срещу Бенфика за Купата на УЕФА през 2007 година и от Боависта през 2003 година в същата надпревара.

Лондончани са печелили в осем от 13-те пъти в евротурнирите, когато губят първата среща, като последният случай бе през 2014-та именно срещу ПСЖ. Три пъти пък „сините“ са падали с 1:2 в първия мач, като два пъти са продължавали напред – срещу Барселона през 2005 година и Фенербахче през 2008. Изключението е срещу Интер през 2010-та, когато „нерадзурите“ печелят реванша с 1:0, а в последствие стигат и до титлата.