Спираща дъха втора част между Юве и Байерн в Шампионска лига (ВИДЕО)

снимка: БТА/AP

Байерн (Мюнхен) доминираше безапелационно 55 минути срещу Ювентус, но след това „Старата госпожа” се развихри, за да може титаничният осминафинал в Шампионска лига да завърши наравно 2:2 на „Ювентус Стейдиъм”.

След тотално надмощие през първото полувреме и няколко пропилени изгодни възможности, Байерн стигна до откриване на резултата в 43-ата минута, когато се разписа Томас Мюлер. Именно той пропиля най-чистата ситуация пред Джанлуиджи Буфон, но това не се оказа фатално, а едва след почивката домакините се събудиха, за да окажат сериозна съпротива.

В 55-ата Ариен Робен в типичния си стил – пробив от фланга към вътрешността на игрището и безпощаден удар от десетина метра преодоля Буфон за втори път и даде безценен аванс на Байерн с 27-ия си гол в Шампионска лига.

В 63-ата обаче Марио Манджукич асистира на Пауло Дибала за първото попадение на аржентинеца в тунира – 1:2, като в рамките на 120 секунди, малко по-късно, Мануел Нойер спаси чисто положение на Хуан Куадраро, а Пол Погба уцели гредата.

Ювентус все пак стигна заслужено до изравняването в 75-ата минута с гола на Стефано Стураро за 2:2.

Предимството за Байерн преди реванша на „Алианц Арена” е очевидно, но Ювентус доказа, че е достатъчно достоен да накара баварските фенове да очакват мача в Мюнхен със свити сърца.


Juventus 2:2 Bayern Munich All Goals...by football2yu

Гостите от Бавария започнаха по-силно срещата и именно те създаваха интересните положения пред противниковата врата. За 15 минути игра пък Байерн имаше 77% от топката, което също допринасяше за усиления натиск. Дъглас Коста на няколко пъти опита да центрира опасно от лявото крило, но бранителите на Юве се справяха.

В 14-ата минута обаче те позволиха пас отдясно да стигне до Роберт Левандовски, който се понесе напред и върна топката към Томас Мюлер, който фронтално срещу вратата някак си успя да залитне и да отправи анемичен удар.


Thomas Müller 100% Chance Incredible Miss...by zidanekrisz

В 20-ата Ариен Робен пробва мерника си от границата на наказателното поле, но не намери очертанията, а малко преди това Юве се отчете с точен изстрел, но Леонардо Бонучи с глава изобщо не притесни Мануел Нойер.

В следващите минути основен герой за Ювентус бе Джанлуиджи Буфон, който на два пъти се намеси ключово, особено при опасен изстрел на Бернарт от 15 метра, дошъл след бърза атака на гостите. За съжаление на гостите и за щастие на домакините към края на частта играта се накъса прекалено много и качеството (след 30-ата минута) спадна значително.

Точно след като Юве организира най-качествената си атака, но стигна само до корнер, Байерн най-накрая превзе крепостта на домакините. Робен направи пробив отдясно и центрира на далечната греда, където Коста се пребори с Киелини и върна назад към точката за дузпа. Там непокрит беше Мюлер, който се реваншира за ужасния пропуск по-рано с премерен изстрел за 0:1.


Thomas Muller Goal HD - Juventus 0-1 Bayern...by zidanekrisz

Съотношението на силите на терена не се промени и в началото на второто полувреме, като Юве отново рядко напускаше собствената половина. Иронично, в 55-ата минута се стигна до втори гол в мрежата на Буфон, но от контраатака.

Левандовски се понесе в предни позиции от средата на терена и подаде вдясно за Робен, който бе изтласкан доста вдясно, но направи марковото си движение и навлизайки фронтално срещу вратата, разстреля Буфон за 0:2.


Arjen Robben Goal - Juventus 0-2 Bayern Munich...by besar-durguti

Една от малките грешки на Байерн обаче бе наказана почти моментално след попадението на Робен, за да може интригата да се върне изключително рано. Джошуа Кимлих загуби топката в най-неподходящия момент и я подари на Марио Манджукич на границата на наказателното поле. Хърватинът веднага подаде вдясно за Дибала, който хладнокръвно преодоля Мануел Нойер за 1:2.


Juventus 1 - 2 Bayern Munichby jackeddine

В 68-ата минута Манджукич на два пъти се пребори със съперник, за да подхване 30-метров рейд към противниковото наказателно поле. Той изчака включването на дясното крило на Хуан Куадрадо и му предостави кълбото, но Нойер отрази мощния шут на колумбиеца.


Paul Pogba Super Chance Juventus v...by FootballLiveGoals

Секунди по-късно Пол Погба с чудесен фалциран удар от границата на пеналтерията препарира вратаря, но топката се отби от сглобката на гредите. Все пак, усилията на "Старата госпожа" бяха възнаградени в 75-ата минута, когато Мануел Нойер направи невнимателно подаване напред, а Манджукич отново се справи с отнемането на топката.

Последва пас по въздух вляво за Алваро Мората (заменил минута по-рано Дибала), който с глава центрира успоредно на голлинията и Стефано Стураро с шпагат разстреля Нойер за 2:2.

До края на срещата темпото поспадна, като Байерн бяха по-напористи да преследват третия гол, но така и не затрудниха Буфон, въпреки натиска си.


Juventus 2-2 Bayern Munchen - Champions League...by EuropeanLive