Шахтьор бутна три на Реал, но и това се оказа недостатъчно (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Отборът на Реал Мадрид успя да се съвземе след загубата от Барселона през уикенда с 4:0 на "Сантяго Бернабеу" и продължава с безупречната си игра в Шампионска лига.

Днес играчите на Рафаел Бенитес се наложиха изключително трудно над домакините от Шахтьор (Донецк) с 3:4. Това бе четвърта победа от пет мача, като "белия балет" има и едно равенство - срещу ПСЖ.

След този успех, "кралския клуб" остава лидер в група А с 13 точки, три повече от френския шампион. Шахтьор и Малмьо са на дъното с по три пункта.

Кристиано Роналдо откри резултата в срещата след 18 минути игра, като това бе и единственото попадение за първата част.

През вторите 45 минути обаче играта на "Донбас Арена" се отвори и зрителите видяха нови шест гола и драма до последните секунди. 

Лука Модрич и Даниел Карвахал се разписаха между 50-та и 52-рата минута, а в 70-та отново Роналдо покачи на 4:0. В този момент сякаш играчите на Рафаел Бените се виждаха като сигурни победители, но не така смятаха домакините.

Алекс Тейксера даде тон на тима от Донецк в 78-та минута. Пет по-късно Дейтиньо направи 2:4, а в последната минута отново Тейксера взриви публиката за 3:4. До края обаче момчетата на Мирча Луческу не успяха да изравнят резултата и в крайна сметка останаха с празни ръце след това голово шоу.