Барселона разнищи Рома, Меси се завърна с два гола (ВИДЕО)

снимка: БГНЕС/EPA

Отборът на Барселона разби Рома с 6:1 на "Камп Ноу" и по този начин си гарантира първото място в група Е на Шампионска лига. 

Играчите на Луис Енрике представиха истинско шоу за любителите на най-великия спорт, като през цялата среща бяха доминиращия отбор. Завръщане сред титулярите за каталунците направи Лионел Меси, който се отчете с два гола. Останалите попадения бяха дело на Жерар Пике, Адриано и на два пъти Луис Суарес.

Срещата започна очаквано по-добре за домакините и още в 4-та минута Лионел Меси, който се завърна от контузия, отправи опасен удар, но Войчех Шчезни показа добър рефлекс и изби в корнер. При центрирането на Неймар обаче, никой в наказателното поле от съотборниците му не успя да играе с топката.

Прекрасната игра на шампиона на Испания продълци и три минути по-късно се стигна до гол. Той бе отменен заради засада, но при повторенията останаха сериозни съмнения за това. Неймар бе изведен от Луис Суарес и комбинириа с Лео Меси, който в този момент бе пред опразнената врата и лесно вкара. Главният арбитър обаче отмени гола заради засада на бразилския стрелец. След само 9' игра капитанът на "червено-черните" бе изведен прекрасно, но шутът му по диагонала премина в страни от вратата.

Рома обаче бързо показа, че също има желание да отбележи. Раджа Наинголан центрира след изпълнение на корнер и непокрит в наказателното поле остана Един Джеко. Бившият нападател на Манчестър Сити добре засече кълбото, но топката премина на сантиметри над вратата на Марк Андре тер Щеген.

Все пак настоятелността на домакините даде резултат 15 минути след началото на срещата. Брилянтен пас на Неймар изведе Даниел Алвес в наказателното поле. Бразилецът моментално комбинира с Луис Суарес, който бе сам срещу вратата и без проблем откри резултата - 1:0.

180 секунди по-късно отново триото Меси - Суарес - Неймар организира поредната си брилянтна атака. Неймар направи двойно с Меси, който след това веднага направи същата комбинация и с уругваеца, като в крайна сметка аржентинският магьосник се озова отляво на вратата и безпроблем преодоля Шчезни за 2:0. При ситуацията добро впечатление направи изявата на Алвес, който спокойно можеше да довкара удара на капитана си, но вместо това той с тяло предпази топката, която обезспокоявана влезе в мрежата.

 Испанската машина за голове обаче още не бе свършила своята работа. Минута преди края на първата част Суарес направи резултата 3:0. След центриране в наказателното поле на гостите, капитанът Сейду Кейта изчисти с глава, но топката попадна на крака на уруса, който от воле реализира второто си попадение в срещата и пето от началото на сезона в Шампионска лига.

 Втората част започна с нова акция на Барселона. Още преди 50-та минута Меси и Неймар отправиха по един опасен удар, но и в двата случая Шчезни се намеси и предотврати поредни попадения в мрежата си.

Играчите на Луис Гарсия също създадоха добра голова опасност, като Един Джеко изведе Яго Фалке, но последният стреля право в тялото на Тер Щеген.

В 55-та минута се стигна до гол и от Жерар Пике, който бе на върха на атаката. Суарес изведе Меси от дясно на вратата, като аржентинският маестро не се полакоми, въпреки че можеше да стреля, а вместо това подаде към свободния централен бранител, който от около метър направи резултата 4:0.

 Срещата вече започна да се превръща в разгромна за "вълците", след като след точно час игра Меси се разписа за втори път. Неймар проби от ляво, подаде към Суарес, който беше около точката за изпълнение на дузпи. Бившият стрелец на Ливърпул моментално комбинира със своя капитан, който нямаше проблеми да покачи до 5:0.

 В 76-та минута Джунет Чакър отсъди дузпа за нарушение срещу Неймар. Бразилецът застана зад топката. Шчезни спаси удара, но при добавката Адриано бе безапелационен и заби 6-ти гол във вратата на гостите.

5 минути по-късно Джеко получи топката в наказателното поле и опита да заобиколи Томас Вермаален, който го фаулира - дузпа. Потърпевшият застана зад топката, но Тер Щеген показа добра концентрация и изби удара на нападателя.

В заключителните минути на срещата бившият нападател на Манчестър Сити все пак се разписа с почетно попадение за 6:1.

Към момента каталунците са лидери на групата с 10 точки от 4 мача, докато момчетата на Руди Гарсия са втори с пет пункта.

В първата среща между двата тима, крайният резултат бе 1:1.

Луис Енрике е избрал да започне срещата с Тер Щеген на вратата. Алвес, Пике, Вермален и Алба ще действат в отбрана. Роберто, Бускетс и Ракитич са в центъра, а атаката се води от Меси, Суарес и Неймар.

"Вълците" ще са в състав: Шчезни на вратата, Майкон, Манолас, Рюдигер и Дигне са в отбрана. Наинголан, Кейта и Пянич ще оперират в средата, а в атака са Джеко, Фалке и Флоренци.